H Volkswagen επιβεβαίωσε πως η γκάμα της οικογένειας του μίνι up! θα διαθέτει και 5θυρη έκδοση, η οποία θα μοιάζει με το cross up! concept που παρουσιάστηκε στη Φρανκφούρτη.

Στο stand της Volkswagen στη φετινή έκθεση της Φρανκφούρτης έδωσε το παρόν και το cross up! concept, ένα πρωτότυπο μοντέλο που δείχνει να είναι πολύ κοντά στην παραγωγή. Το εν λόγω όχημα εναρμονίζεται πλήρως με την «Cross» λογική της εταιρείας, αλλά -το σημαντικότερο- έδωσε μια πρόγευση για το πώς θα μοιάζει η 5θυρη εκδοχή του up!

Εύλογα, το «κανονικό» 5θυρο up! δε θα διαθέτει την αυξημένη εδαφική ανοχή των 15 χλστ. του cross, ενώ θα μοιράζεται τα μηχανικά του σύνολα με το 3θυρο up! Αυτό σημαίνει πως η βασική του έκδοση θα φέρει το 3κύλινδρο μοτέρ του ενός λίτρου, η απόδοση του οποίου είναι οι 60 ίπποι, ενώ στην κορυφή της παλέτας θα βρίσκεται ένας κινητήρας 75 ίππων.

Το επίσημο λανσάρισμα του 5θυρου VW up! αναμένεται αργότερα μέσα στη χρονιά, ενώ η διάθεσή του θα ακολουθήσει εκείνη του 3θυρου μοντέλου, δηλαδή περίπου στα μισά του 2012.


Το cross up! concept της Φρανκφούρτης.

Πηγή: autotriti.gr