H Peugeot έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες, καθώς και στοιχεία του νέου της SUV μοντέλου, που φέρει την κωδική ονομασία «4008». To αυτοκίνητο θα παράγεται σε δικίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις, ενώ θα αρχίσει τη σταδιοδρομία του στις ευρωπαϊκές αγορές μέσα στο δεύτερο τρίμηνο της επόμενης χρονιάς.

Η παγκόσμια πρεμιέρα του θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της διεθνούς έκθεσης αυτοκινήτου της Γενεύης, στις αρχές Μαρτίου του 2012.

Το Peugeot 4008 με τον κινητήρα βενζίνης των 1.6 λίτρων, ισχύος 115 ίππων, θα είναι αποκλειστικά τετρακίνητο και θα συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων των πέντε σχέσεων. Το ίδιο κιβώτιο ταχυτήτων –με την προσθήκη και ενός CVT- θα χρησιμοποιηθεί και στη δίλιτρη έκδοση βενζίνης –τετρακίνητη ή δικίνητη- των 150 ίππων, προδιαγραφών ρύπων Euro 4, η οποία δεν θα διατεθεί στις ευρωπαϊκές αγορές.

Το «δίδυμο αδελφάκι» του επίσης νέου Citroen C4 Aircross, συνδυασμένο με τους πετρελαιοκινητήρες Euro 5 των 1.6 λίτρων (110 ίπποι) και των 2.0 λίτρων (150 ίπποι) θα συνεργάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων των έξι σχέσεων, ενώ κεντρικός στόχος του θα είναι οι αγορές της γηραιάς ηπείρου.

Πηγή: 4troxoi.gr