Η γαλλική εταιρεία παρουσίασε τα πρώτα στοιχεία για το νέο μικρομεσαίο της SUV, το Citroen C4 Aircross, που ξεχωρίζει για τη μοντέρνα σχεδίαση, τους οικονομικούς κινητήρες και τον crossover προσανατολισμό του.

Από τις πρώτες φωτογραφίες που δημοσίευσε η Citroen αποκαλύπτονται οι εντυπωσιακές λεπτομέρειες του αμαξώματος, μήκους 4,34 μέτρων, πλάτους 1,8 μέτρων και ύψους 1,63 μέτρων. Από εμπρός διακρίνεται η εντυπωσιακή ανάγλυφη μάσκα της Citroen, με τα άκρα της να φέρουν δύο μικρά φώτα. Ο μεγάλος αεραγωγός στον προφυλακτήρα πλαισιώνεται από κάθετα φώτα LED, όμοια με του DS3, ενώ τα powerdomes στο καπό φαίνονται από τη θέση του οδηγού.

Από το πλάι, διακρίνονται οι 18ιντσες ζάντες που προέρχονται από το πρωτότυπο Hypnos, οι οποίες, σύμφωνα με τη Citroen, έχουν επανασχεδιαστεί με γνώμονα την καλύτερη αεροδυναμική και άρα την οικονομία καυσίμου. Τέλος, στο κοφτό πίσω μέρος διακρίνονται τα διακοσμητικά χρωμίου και τα μεγάλα φώτα που ακολουθούν το μοτίβα του C3-C4.

4κίνητο και οικολογικό
Για το C4 Aircross η Citroen υπόσχεται μόλις 10,6 μέτρα για τον κύκλου στροφής, αλλά και απεριόριστες δυνατότητες εκτός δρόμου, αφού, ανάλογα την έκδοση, μπορεί να εφοδιάζεται με σύστημα κατ’ επιλογήν τετρακίνησης που διαθέτει modes 2WD, 4WD και Lock. Κατά τα ειωθότα με τα συστήματα του είδους, στην πρώτη λειτουργία εξαίρεται η οικονομία, ενώ στην τελευταία οι εκτός δρόμου ικανότητες.

Όσον αφορά στην οικονομία η Citroen υπόσχεται, ότι το C4 Aircross θα πρωτοπορεί στην κατηγορία του, ειδικά με το συνδυασμό του κινητήρα diesel 1.6 HDi των 112 ίππων και των 270 Nm ροπής, που θα συνδυάζεται με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο. Τόσο αυτή, όσο και η έκδοση diesel 1.8 HDi 150 (με 150 ίππους και 300 Nm ροπής) θα διατίθενται με μετάδοση 4×4 και 4×2. Αντίθετα ο 1.600άρης βενζινοκινητήρας με τους 115 ίππους θα συνδυάζεται μόνο με 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο και μετάδοση 4×2.

Άνετο και πολυτελές
Στο 5θέσιο εσωτερικό του Aircross η Citroen υπόσχεται άνεση και πολυτέλεια με στοιχεία εξοπλισμού όπως η πανοραμική ηλιοροφή, ο ambient φωτισμός LED, το GPS με touch-screen, η κάμερα οπισθοπορείας και η συνδεσιμότητα με USB, Bluetooth.

Πάντως, αν όλα κάτι σας θυμίζουν, να επισημάνουμε ότι το C4 Aircross είναι προϊόν συνεργασίας με τη Mitsubishi (βλ. ASX) αντίστοιχης με αυτής που δημιούργησε τα C-Crosser και Outlander.

Πηγή: autotriti.gr