Το νέο Renault Twingo είναι το πρώτο όχημα της γκάμας της γαλλικής εταιρείας που μας δείχνει τη νέα της σχεδιαστική ταυτότητα. Οι πωλήσεις του θα εκκινήσουν στις αρχές του νέου έτους. Η μορφή του περιλαμβάνει πλήθος χαρακτηριστικών που είδαμε στα πιο πρόσφατα πρωτότυπα μοντέλα της εταιρείας.

Εξωτερική μορφή
Το εμπρόσθιο μέρος του Twingo δέχθηκε επιρροές από τη νέα σχεδιαστική προσέγγιση της γαλλικής εταιρείας. Στο καπό, το διαμάντι που αποτελεί το σήμα της Renault, έχει μεγαλώσει σημαντικά και τονίζεται περαιτέρω από το μαύρο φόντο που του προσδίδουν οι γρίλιες. Όπως και το πρώτης γενιάς μοντέλο, έτσι και αυτό διαθέτει ένα δυναμικό και συνάμα παιχνιδιάρικο χαρακτήρα, κάτι που υπογραμμίζεται από τους υψηλά τοποθετημένους προβολείς ομίχλης.

Οι «βλεφαρίδες» των φωτιστικών σωμάτων συνεχίζουν να χαρακτηρίζουν την εμπρόσθια όψη του Twingo. Νέα, ζωντανά χρώματα, όπως το Φούξια (αυτό της φωτογραφίας) και Μπλε Bermuda, δίνουν έναν χαλαρό τόνο στο μοντέλο, το οποίο –ανάλογα με την αγορά- μπορεί να αποκτηθεί με ηλεκτρική ηλιοροφή. Στο πίσω μέρος, τώρα, το βλέμμα μαγνητίζουν τα νέα φωτιστικά σώματα με την ιδιαίτερη σχεδίαση.

Νέος είναι και ο προφυλακτήρας, ο οποίος είναι πιο στρογγυλεμένος, γεγονός που καθιστά πιο απαλές τις γραμμές της ουράς του Twingo. Τέλος, υπάρχουν 24 διαφορετικές ζάντες αλουμινίου ,αλλά και μια ολοκαίνουργια συλλογή από 5 μοτίβα για το χρώμα της οροφής. Επιπλέον δυνατότητες εξατομίκευσης δίνουν οι επιλογές που υπάρχουν γύρω από το χρώμα των καθρεπτών και των χειρολαβών.

Εκ των έσω

Στο σαλόνι του ανανεωμένου Twingo, όλες οι ταπετσαρίες έχουν το δικό τους «χαρακτήρα». Νέα σχέδια υπάρχουν στις επενδύσεις των καθισμάτων, ενώ υπάρχει και η επιλογή για δερμάτινο σαλόνι. Επίσης, το χρώμα των πόμολων των θυρών συναντάται και στα χειριστήρια του κλιματισμού, ενώ οι αεραγωγοί –ανάλογα με την αγορά- προσφέρονται σε 4 διαφορετικούς τόνους, με τις λεπτομέρειές του να είναι πάντα σε χρώμιο.

Το σημαντικότερο νέο, όμως, είναι πως τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί στο ταμπλό του αυτοκινήτου είναι ποιοτικότερα. Επιπλέον, όλα τα ηχοσυστήματα της γκάμας του ανανεωμένου Twingo θα έχουν στάνταρ λειτουργία Bluetooth και θύρα USB. Προαιρετικά, θα προσφέρονται συνδέσεις για το iPhone και το iPod Touch, ένα ηχοσύστημα που θα επιτρέπει τη χρήση πλοήγησης μέσω GPS. Εύλογα, η ευρυχωρία και η λειτουργικότητα του εσωτερικού έχουν παραμείνει απαράλλακτες.

Οικονομία και δυναμισμός

Τα μηχανικά σύνολα που συνθέτουν τη γκάμα του ανανεωμένου Renault Twingo, έχουν αυξήσει τη δυνατότητά του να κάνει μεγάλα ταξίδια. Ο περίφημος 1,2 Tce κινητήρας των 100 ίππων, αποδίδει 155 Nm ροπής από τις χαμηλές κιόλας στροφές. Προσφέρει τη χαρά της οδήγησης που σου δίνει ένα μεγαλύτερο σύνολο, σε συνδυασμό με τη χαμηλή κατανάλωση.

Βελτιώσεις δέχθηκαν τα μηχανικά σύνολα που αποτελούν το σήμα κατατεθέν της παλέτας του Twingo. Λόγος γίνεται για το 1.200άρη μοτέρ βενζίνης των 75 ίππων, αλλά και τα σύνολα πετρελαίου dCi 75 και dCi 85. Οι μηχανικές επεμβάσεις σε συνδυασμό με το ραφινάρισμα της αεροδυναμικής, έριξαν τα επίπεδα κατανάλωσης και εκπομπών ρύπων, δίχως να θυσιαστεί η οδηγική χαρά.

Πιο συγκεκριμένα, τα Twingo dCi 75 και 85 έχουν πλέον μέση κατανάλωση μόλις 3,4 λτ./100 χλμ., την ίδια στιγμή που οι εκπομπές CO2 έχουν περιοριστεί στα 85 γρ./χλμ. Εντυπωσιακή είναι η βελτίωση των εκπομπών του Twingo 1,2 16V 75 hp, η οποία από τα 135 γρ./χλμ. που είναι σήμερα θα πέσει στα 102 γρ./χλμ. Κατόπιν όλων αυτών, η αυτονομία των diesel εκδόσεων του ανανεωμένου Twingo έχει ανέβει στα 1.000 χλμ., ενώ η αντίστοιχη εκείνων με μοτέρ βενζίνης φτάνει μέχρι τα 750 χλμ.

Πηγή: autotriti.gr