Το i30 2.0 Turbo της Hyundai εκπλήρωσε όλες τις προσδοκίες με την πρώτη του εμφάνιση στo 24h Race που πραγματοποιήθηκε στο Nürburgring στο θρυλικό Nordschleife. Ο αγώνας σε μια από τις πιο απαιτητικές πίστες στον κόσμο, χρησιμοποιήθηκε ως μια σκληρή δοκιμασία για το νέο, προσανατολισμένο στις επιδόσεις, κινητήρα που θα εφαρμοστεί στο πρώτο μοντέλο της σειράς «Ν».

«Ο αγώνας αντοχής στο Nürburgring είναι ο σκληρότερος αγώνα στον κόσμο. Είναι το τέλειο περιβάλλον για τον έλεγχο ανθεκτικότητας του νέου δύο λίτρων turbo κινητήρα  με άμεσο ψεκασμό καυσίμου κάτω από ακραία πίεση «, είπε ο Albert Biermann, στέλεχος του τεχνικού τμήματος.

Ο πρόσφατα σχεδιασμένος turbo κινητήρας, o οποίος αποτελεί την καρδιά της ανάπτυξης του οχήματος, ανταπεξήλθε στα στάδια του 24h Race. Αυτό είναι ένα σημαντικό εύρημα για την Κορεάτικη εταιρία στην ανάπτυξη των μελλοντικών κινητήρων υψηλών επιδόσεων.

Πολλά στοιχεία του Hyundai i30 2.0 Turbo διαμορφώθηκαν για να τρέξει στο Nordschleife. Στοιχεία, όπως ο κινητήρας, η προσαρμοσμένη ανάρτηση και τα ενισχυμένα αμορτισέρ καθώς και η βελτίωση σε άλλους τομείς, όπως τροχοί, τιμόνι, επεκτάσεις φτερών και τα κατασκευαστικά στοιχεία ασφαλείας διαμορφώθηκαν σύμφωνα με τις απαιτήσεις του αγώνα.

Hyundai2

Εκτός από τα σημαντικά ευρήματα που θα ενσωματωθούν στον σχεδιασμό των μελλοντικών κινητήρων Hyundai, ο αγώνας αποδείχθηκε επίσης να είναι μια μεγάλη επιτυχία και για τους αγώνες. Το i30 2.0 Turbo ξεπέρασε μεγάλο αριθμό από τα άλλα 159 αυτοκίνητα, πράγμα που αποδεικνύει την κλασική αντοχή του. Το όχημα που αναπτύχθηκε πήρε την καρό σημαία μετά από 24 ώρες, τερματίζοντας στην 90η θέση στη συνολική κατάταξη. Συνολικά, οι οδηγοί Bruno Beulen (BE), Michael Bohrer (DE), Alexander Koppen (DE) και Rory Pentinnen (FI) ολοκλήρωσαν 91 γύρους στην εξαντλητική πίστα, που αντιπροσωπεύει μια απόσταση 2,309.39 χιλιομέτερων με ταχύτητες αγώνων και σημειώνοντας ταχύτερο χρόνο γύρου 9:55,636 λεπτά, ο οποίος έσπασε ακόμη και το φράγμα των 10 λεπτών.

Το όχημα που συμμετείχε στο Nürburgring 24h Race σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από τον αντιπρόσωπο της Hyundai και κατασκευαστή αγωνιστικών αυτοκινήτων Peter Schumann. Τα αγωνιστικά αυτοκίνητα που τρέχουν με επιτυχία από την Hyundai Motor Deutschland επίσης αναπτύχθηκαν, σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν από το τμήμα μηχανοκίνητου αθλητισμού του Schumann.

Hyundai1

Πάνω από 185.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν το Nürburgring 24h Race, μεταξύ των οποίων 12.000 βρίσκονταν στην «Hyundai Ν Fan Αρένα». Τα τρια αυτοκίνητα Hyundai που συμμετείχαν στο 24h Race ολοκλήρωσαν τον αγώνα, με το Veloster 1.6 Turbo να καταλαμβάνει την πρώτη θέση στην κατηγορία του.

Νίκος Τσάδαρης

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.