Η βρετανική φίρμα μας έχει συνηθίσει σε εντυπωσιακά αλλά και πλήρως λειτουργικά πρωτότυπα το τελευταίο διάστημα (βλέπε C-X75), γεγονός που μαρτυρά δύο πράγματα. Το πρώτο είναι η ικανότητα της να υλοποιήσει ότι υπόσχεται εάν και εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο, αλλά και η δεύτερη και εξίσου σημαντική ικανότητα που έχει να μην ακολουθεί κανέναν αλλά να πρωτοπορεί!

Αυτό μας φανερώνει η νέα C-X16 που μόλις παρουσιάστηκε εν όψει της έκθεσης που μονοπωλεί το ενδιαφέρον το τελευταίο διάστημα, με εντυπωσιακό φωτογραφικό υλικό, βίντεο, αλλά και εξίσου εντυπωσιακά τεχνικά στοιχεία.

Ακριβώς στο ίδιο κλίμα θα κινείται λοιπόν και η ανοικτή της εκδοχή εάν και εφόσον υλοποιηθεί (η φωτογραφία που παραθέτουμε είναι αποκλειστική), που θα φέρει επίσης υβριδική τεχνολογία αλλά το αμάξωμα θα είναι ανοικτό. Η οροφή σύμφωνα με το διεθνή τύπο θα είναι μαλακή, και η διάταξη θα παραμείνει φυσικά αυστηρά διθέσια, ενώ οι απαραίτητες ενισχύσεις για την απώλεια των στρεβλώσεων του αμαξώματος είναι φυσικά αναμενόμενες.

Όπως αναμενόμενη είναι και η ελάχιστη διαφορά στις επιδόσεις, εις βάρος της ανοικτής έκδοσης, λόγω των ενισχύσεων, πράγμα που δίνει τροφή για αύξηση της ιπποδύναμης πέρα από τους 380+95 ίππους του υβριδικού συστήματος κίνησης της κλειστής έκδοσης!

Πηγή: autoriti.gr