Στα εννιά χρόνια που παράγεται το XC90, η Volvo έχει προβεί σε αρκετές προσπάθειες ραφιναρίσματος τόσο του αμαξώματος όσο και του εσωτερικού του. Το εντυπωσιακό είναι, πάντως, πως το πολυτελές μεγάλο SUV της σουηδικής εταιρείας συνεχίζει να σημειώνει εμπορική επιτυχία.

Η εξωτερική σχεδίαση του XC90 αποπνέει χάρη και δυναμισμό, στοιχεία που ενισχύθηκαν περαιτέρω μέσω των αλλαγών. Πιο συγκεκριμένα, τοποθετήθηκαν φώτα ημέρας τεχνολογίας LED στο κάτω τμήμα του ανασχεδιασμένου εμπρόσθιου προφυλακτήρα. Στον τελευταίο υπάρχουν πλέον ασημί λεπτομέρειες, οι οποίες είναι στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις, όπως και οι ίδιου χρώματος ράγες οροφής.

Επιπλέον, τα πλευρικά μαρσπιέ άλλαξαν μορφή και πλέον είναι βαμμένα στο χρώμα του αμαξώματος. Καινούργια είναι και τα πίσω φωτιστικά σώματα, τα οποία φέρουν λαμπτήρες LED για το φρενάρισμα. Οι εξωτερικές αλλαγές ολοκληρώνονται από τις νέας σχεδίασης εξάκτινες ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών.

Περνώντας στο εσωτερικό, μια σειρά αλλαγών είχαν ως στόχο να προσδώσουν στο σαλόνι μια ακόμα πιο πολυτελή αίσθηση. Το νέο τριάκτινο τιμόνι, τα (στάνταρ) αλουμινένια στοιχεία στο διάκοσμο και το νέο πολυ-όργανο της κεντρικής κονσόλας με τον άσπρο φωτισμό και το χειριστήριο εμπνευσμένο από το καντράν τηλεφώνου, λειτουργούν σε αυτήν την κατεύθυνση. Η δύο τμημάτων πίσω πόρτα αποσκευών διαθέτει πλέον δερμάτινο χερούλι, ενώ νέο είναι και το κάλυμμα του πορτ μπαγκάζ.

H έκδοση Executive, με στοιχεία όπως τα αεριζόμενα δερμάτινα καθίσματα με λειτουργία μασάζ, ανεβάζουν την πολυτέλεια σε άλλα επίπεδα. Από την άλλη, η έκδοση R-Design έχει πιο οδηγοκεντρικό χαρακτήρα και περισσότερο σπορτίφ φιλοσοφία.

Τέλος, το σύστημα Volvo On Call συνδυάζεται πλέον με σύνδεση Bluetooth. Με ένα κινητό τηλέφωνο τελευταίας γενιάς μπορείς να κατεβάσεις μουσική ή να είσαι σε «επαφή» με το αυτοκίνητό σου, ακόμα και όταν είσαι μακριά. Μπορείς να εντοπίζεις το XC90 σου στο χάρτη ή να έχεις πρόσβαση σε πλήθος πληροφοριών σχετικά με τη διαδρομή. Μπορείς να κάνεις ακόμα και έναν μίνι έλεγχο στην κατάσταση του οχήματός σου, κάτι σαν ένα γρήγορο service.

Πηγή: autotriti.gr