Η δυνατότητα να διαμορφώσεις τις παραμέτρους ενός οχήματος είναι γνώριμη για τα σύγχρονα αυτοκίνητα. Μέσω του δεύτερης γενιάς συστήματος iDrive της BMW, για παράδειγμα, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει μεταξύ διαφορετικών ρυθμίσεων όσον αφορά στην απόκριση του κινητήρα, του συστήματος διεύθυνσης, της σκληρότητας των αναρτήσεων κτλ. Όλα αυτά γίνονται με εύκολο τρόπο, από ένα περιστροφικό διακόπτη στην κεντρική κονσόλα.

Ο γερμανικός βελτιωτικός οίκος APP Europe όμως, πάει ένα βήμα παρακάτω, αφού παρέχει ένα βελτιωτικό κιτ για την BMW Σειρά 1 με το οποίο μπορείς ρυθμίσεις τη σκληρότητα των αναρτήσεων από το iphone ή το ipad! Για να το πετύχει αυτό, τοποθέτησε τις ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενες αναρτήσεις της KW (Variant 3 με Direct Digital Control), οι οποίες παρέχουν αυτή τη δυνατότητα. Έτσι, ο οδηγός μπορεί να ρυθμίσει τις αναρτήσεις ανάλογα με την περίσταση, να συλλέξει στοιχεία, να συγκρίνει και να διαμορφώσει το όχημα σύμφωνα με το δικό του οδηγικό του στιλ.

Φυσικά, ο APP Europe δεν έμεινε μόνο εκεί, αλλά επενέβη και στην ιπποδύναμη της BMW Σειρά 1. Συγκεκριμένα, μέσω νέου προγράμματος ECU και συστήματος εξαγωγής αύξησε την ιπποδύναμη από τους 340 εργοστασιακούς ίππους στους 410 ίππους. Τέλος, τη βελτίωση ολοκληρώνουν οι αισθητικές επεμβάσεις στο εξωτερικό, όπως οι μαύρες 20άρες ζάντες της ATS, αλλά και οι ανάλογες στο εσωτερικό, όπως τα μπάκετ καθίσματα από δέρμα αλκαντάρα ή το σπορ ττιμόνι της BMW Performance. Αναφορικά με τις επιδόσεις ο APP Europe δεν ανακοίνωσε περισσότερα στοιχεία, σίγουρό είναι όμως ότι το 0-100 χλμ./ώρα θα ολοκληρώνεται σε λιγότερα από τα 4,7 δλ. της εργοστασιακής έκδοσης.

Πηγή: autotriti.gr