Μετά από απουσία 10 ετών, ο «Ιαβέρης Junior» επιστρέφει στην αγωνιστική δράση συμμετέχοντας στο Seajets Ράλι Ακρόπολις 2016, στο οποίο θα μοιραστεί με τον Σπύρο Κολτσίδα ένα Mitsubishi Lancer EVO IX.

Η ανακοίνωση έγινε σε μια γεμάτη συναίσθημα εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Κρυονέρι Αττικής, όπου οι εκπρόσωποι του ειδικού τύπου ζήσαμε μερικές όμορφες στιγμές με τον γιο του πασίγνωστου οδηγού αγώνων Τάσου – Ιαβέρη- Μαρκουίζου και την ομάδα του.

Το όνομα «Ιαβέρης» είναι συνδεδεμένο στη συνείδηση του φίλαθλου κόσμου με το Ράλι Ακρόπολις για περισσότερες από 4 δεκαετίες, χάρη στη συμμετοχή και τις κορυφαίες επιδόσεις που σημείωνε ο μπαμπάς «Ιαβέρης» στα τέλη της δεκαετίας του ’70.

Ο «Ιαβέρης Junior», θα επανέλθει στο αγωνιστικό προσκήνιο συμμετέχοντας στο Ακρόπολις 2016, που θα διεξαχθεί στις 6-8 Μαΐου με επίκεντρο την Λαμία. Δίπλα του θα βρεθεί ο Σπύρος Κολτσίδας, με τον οποίο έχουν συνεργαστεί επιτυχώς και στο παρελθόν, κατακτώντας νίκες και τίτλους. Το αυτοκίνητο που θα χρησιμοποιήσει το πλήρωμα, θα είναι ένα Mitsubishi Lancer EVO IX, που προετοιμάζει η «Sotirhos Motorsport», αγωνιστική ομάδα της οποίας επικεφαλής είναι ο Λευτέρης Σωτήρχος. Η συμμετοχή του «Ιαβέρη Junior» στο φετινό Ακρόπολις, «δένει» και με το ότι, το επίκεντρο του Εθνικού μας αγώνα επιστρέφει φέτος, επίσης μετά από απουσία 10 ετών, στη Λαμία Φθιώτιδας όπου έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία κατά το παρελθόν.

Το φετινό Ράλι Ακρόπολις έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού πέραν του κύρους του ως αγώνας, αποτελεί τον 3ο γύρο του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ (ERC) που χαίρει ιδιαίτερης κάλυψης και προβολής χάρη στην παρουσία του Eurosport. Ταυτόχρονα, αποτελεί τον 2ο και 3ο γύρο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ, με την κάθε αγωνιστική ημέρα να προσμετρά ξεχωριστά, σε επίπεδο βαθμολογίας, στο θεσμό. Οι «Ιαβέρης Junior»- Κολτσίδας, θα βρίσκονται στην κατάταξη του αγώνα στο πλαίσιο του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, διεκδικώντας τη διάκριση απέναντι στους κορυφαίους Ευρωπαίους οδηγούς στην κατηγορία ERC2, δηλαδή για αυτοκίνητα της Κατηγορίας Ν, όπως τη γνωρίζαμε κατά το παρελθόν.

Η εκκίνηση του Ράλι Ακρόπολις θα γίνει την Παρασκευή 6 Μαΐου στις 18:00, μπροστά από το άγαλμα του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες και ο αγώνας θα περιλαμβάνει δύο αγωνιστικές ημέρες και 12 ειδικές διαδρομές, που θα διεξαχθούν στις 7 και 8 Μαΐου αντίστοιχο, με επίκεντρο την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας.

RALLY1 RALLY2 RALLY3