Στο Ευγενίδειο πλανητάριο παρουσιάστηκε το νέο Astra στους δημοσιογράφους του ειδικού τύπου, οι οποίοι είχαν στη συνέχεια την ευκαιρία να το οδηγήσουν για λίγα χιλιόμετρα, μερικά από τα οποία ήταν στα περίφημα «λιμανάκια» και μάλιστα νύχτα, προκειμένου να γευτούν τα οφέλη του νέου συστήματος φώτων IntelliLux LED matrix light, που είναι στον στάνταρ εξοπλισμό.

astra03

Να θυμίσουμε πως η  ιστορία ξεκίνησε με το Kadett το 1936 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα με το νέο Astra, την 11η γενιά ενός κόμπακτ μοντέλου Opel. Έχουν κατασκευαστεί συνολικά 24 εκατομμύρια αυτοκίνητα Kadett και Astra. Το  νέο μοντέλο δείχνει πιο δυναμικό και κομψό από ποτέ και διαθέτει κορυφαίες καινοτομίες (είτε σαν πεντάθυρο ή σαν Sports Tourer).

astra01

«Το νέο Astra είναι οδηγοκεντρικό, ελαφρύτερο, μικρότερο εξωτερικά, μεγαλύτερο εσωτερικά. Στο Astra θα φιλοξενούν μόνο κινητήρες τελευταίας γενιάς. Πολυάριθμες τεχνολογίες και συστήματα υποστήριξης από ανώτερες κατηγορίες αυξάνουν τα επίπεδα άνεσης και ασφάλειας για τους επιβάτες του Astra όπως το επαναστατικό, νέο προσαρμοζόμενο σύστημα φωτισμού IntelliLux LED matrix light, που ήδη βραβεύτηκε με το SAFETYBEST 2015», δήλωσε ο Γιάννης Πασσάδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της GM Hellas.

Σε πρώτο πρόσωπο, οδηγήσαμε το Astra με τον νέο 1600άρη diesel κινητήρα (αυτόν που φορά και το Mokka της πρόσφατης δοκιμής μας), με τους 136 ίππους και μείναμε απόλυτα ικανοποιημένοι, τόσο από τις επιδόσεις όσο και από την οδική συμπεριφορά, ενώ σίγουρα την παράσταση κλέβει η πολιτισμένη λειτουργία του κινητήρα, που δύσκολα καταλαβαίνει κάποιος ανειδίκευτος ότι λειτουργεί με πετρέλαιο.

astra02

Περισσότερα στην καθιερωμένη δοκιμή που θα γίνει εντός των προσεχών ημερών.

Νίκος Τσάδαρης