Το γύρο του κόσμου κάνουν τα διαδικτυακά δημοσιεύματα που προέρχονται από τον γερμανικό ειδικό τύπο και αναφέρουν ότι η Volkswagen μελετά το ενδεχόμενο παρουσίας Cross έκδοσης για το νέο Passat. Εάν αυτά επαληθευτούν, το μοντέλο θα έχει αυξημένο ύψος από το έδαφος, και τετρακίνηση 4Motion.

Τα σχετικά δημοσιεύματα δεν είναι ιδιαίτερα κατατοπιστικά, όμως αναφέρουν λεπτομέρειες που κατά πάσα πιθανότητα θα δούμε στο νέο Cross Touran. Η έκδοση Cross θα αφορά στο αμάξωμα Variant, που θα φέρει προστασίες κάτω από το αμάξωμα, καθώς επίσης πλαστικές προστασίες που συναντάμε στην υπόλοιπη σειρά των Cross (Polo, Touran), οι οποίες βρίσκονται περιμετρικά του αμαξώματος. Αυτές επεκτείνονται και στα φτερά των τροχών και στόχο έχουν να προστατεύουν το αμάξωμα από πέτρες-λάσπη κατά την εκτός δρόμου κίνηση.

Σε αντίθεση μάλιστα με τα Cross Polo-Touran, το Cross Passat θα έχει κίνηση σε όλους τους τροχούς, με το γνωστό σύστημα 4Motion. Από πλευράς μηχανικών συνόλων, είναι περισσότερο από πιθανό το Cross Passat να εξοπλίζεται με τους 1.4 TSI-1.8 TSI-2.0 TSI των 122-160-210 ίππων αντίστοιχα. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι από πλευράς τιμής, αυτή θα είναι αυξημένη κατά 3.550 ευρώ σε σχέση με τις κανονικές τιμές του Passat, και ανάλογα πάντα με την έκδοση.

Πηγή: autotriti.gr