Στη Θεσσαλονίκη κατέφθασαν 35 ενθουσιώδεις Γάλλοι φοιτητές ανωτάτων σχολών, φίλοι του θρυλικού Deux Chevaux, του δικύλινδρου αυτοκινήτου της Cirtroen, με εννιά αυτοκίνητα του συγκεκριμένου μοντέλου, τραγουδώντας και χορεύοντας μέσα από τις ανοιχτές ηλιοροφές των αυτοκινήτων τους.

Οι φοιτητές ξεκίνησαν από το Παρίσι για να πραγματοποιήσουν ένα ταξίδι «ονείρου» μήκους 7.000 χιλιομέτρων, με κατάληξη την Οδησσό με τα διάσημα, ιστορικά «κατσαριδάκια» της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανία. Έχουν ήδη διασχίσει δυόμιση χιλιάδες χιλιόμετρα, με πολλές στάσεις, ορισμένες εξ αυτών και αναγκαστικές, αφού τα φημισμένα δικύλινδρα λόγω παλαιότητας δεν είναι πια εκείνα που ήταν.

Οι αυτοκινητιστές έγιναν δεκτοί από τον διευθυντή του γαλλικού ινστιτούτου Θεσσαλονίκης Ζιλιέν Κιαπόνε – Λουκέζι στο προαύλιο του δημαρχείου.

Στα σαράντα δύο έτη παραγωγής του, πάνω από τρία εκατομμύρια οκτακόσιες χιλιάδες αυτοκίνητα αυτού του τύπου παρήχθησαν, ενώ χρησιμοποιήθηκε ως βάση συγγενικών μοντέλων της ίδιας φίρμας, για περισσότερα από 8,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα.

Η αιτία είναι απλή και σχετίζεται με αυτό που λένε οι φίλοι του, ότι δηλαδή «το Deux Chevaux δεν είναι απλά ένα αυτοκίνητο είναι τρόπος ζωής».