Μετά από το νέο που θέλει την επόμενη γενιά της Ford Mustang να εφοδιάζεται και με μικρότερο κινητήρα 4 κυλίνδρων, ο βρετανικός ειδικός τύπος αναφέρει πως το νέο αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί το 2014, με γκάμα 4 συνολικά κινητήρων και σημαντικές αναβαθμίσεις στον αισθητικό τομέα.

Έτσι το μοντέλο που είναι προγραμματισμένο να παρουσιαστεί παράλληλα με τον εορτασμό της 50ης επετείου της Mustang, θα είναι μικρότερο αλλά και αρκετά ελαφρύτερο από την τωρινή γενιά. Πιο συγκεκριμένα τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι το νέο μοντέλο θα είναι η πιο οικονομική, αλλά και συνολικά η πιο ολοκληρωμένη αλλά και πιο τεχνολογικά εξελιγμένη Mustang που έχει κατασκευαστεί ποτέ.

Μάλιστα η ρετρό εμφάνιση που αποτελεί και χαρακτηριστικό γνώρισμα του μοντέλου, δεν θα αλλοιωθεί, όμως μεγάλη πρόοδος αναμένεται να γίνει στο εσωτερικό, με αναβάθμιση σε ποιότητα υλικών και συναρμολόγησης, καθώς και εκμετάλλευση εσωτερικών χώρων. Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι το αυτοκίνητο σχεδιάζεται συνδυαστικά στα στούντιο της Ford σε Αμερική, Ευρώπη, και Αυστραλία, και ότι θα έχει στοιχεία από τις πρώτες εκδόσεις του 1964.

Συνολικά οι διαθέσιμοι κινητήρες θα είναι τέσσερις, αφού εκτός από τον 2,4 λίτρων τετρακύλινδρο, και τον υπερτροφοδοτούμενο V6 των 2,7 λίτρων, θα υπάρχει και κινητήρας 2,5 λίτρων αλλά και ένας κορυφαίος V8 στα 5,4 λίτρα με 507 ίππους. Το πιο σημαντικό ίσως στοιχείο είναι ότι η νέα Mustang θα αφορά πλέον μεγάλο κομμάτι της παγκόσμιας αγοράς, αφού θα λανσαριστεί σε όλες τις ηπείρους, ενώ θα διατίθεται και ως δεξιοτίμονη σε αγορές όπως η Μεγάλη Βρετανία, η Αυστραλία και η Ιαπωνία.

Πηγή: autortiti.gr