Όσοι λάτρεις των γρήγορων εκδόσεων του Ford Focus θέλατε, αλλά δεν καταφέρατε να αποκτήσετε το κορυφαίο Focus RS500 λόγω του ότι κυκλοφόρησε σε περιορισμένο αριθμό, δεν υπάρχει κανένας λόγος να στεναχωριέστε. Ο οίκος βελτιώσεων Anderson προσφέρει την απάντηση, για ένα Focus με άγρια όψη και άφθονη δύναμη.

Η Anderson έχει δώσει την ονομασία «Ford Focus RS Black Racing Edition», στο δημιούργημά της. Και, όπως προκύπτει και από την ονομασία του μοντέλου, είναι βαμμένο σε χρώμα μαύρο ματ. Έρχεται με 420 ίππους και απευθύνεται κατ ‘ευθείαν σε εκείνους που τους αρέσει η μυρωδιά του καμένου λάστιχου και η εμφάνιση που προκαλεί στον δρόμο.

Η έκδοση που επιμελείται η Anderson Γερμανίας για το Ford Focus RS χρησιμοποιεί τον ίδιο bodykit με το μοντέλο παραγωγής. Η διαφοροποίηση εντοπίζεται στις ζάντες αλουμινίου, που είναι βαμμένες σε μαύρο με κόκκινο άκρο. Κατά τη γνώμη μας, αυτές φαίνονται ακόμη καλύτερες από ό,τι αυτές που «φορά» το εργοστασιακό Ford Focus RS 500.

Το μαύρο με τις μικρές πινελιές από κόκκινο, είναι στοιχεία που μεταφέρονται στο εσωτερικό, όπου η RS μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα ζευγάρι μαύρα δερμάτινα καθίσματα bucket με ασορτί κόκκινες ραφές, τελειώματα από ανθρακονήματα στην κεντρική κονσόλα, το τιμόνι, τον επιλογέα ταχυτήτων και το χειρόφρενο. Από δέρμα Alcantara είναι η επένδυση στο πάνελ των θυρών και το κεντρικό τούνελ.

Το πιο εντυπωσιακό κατόρθωμα για την Anderson, είναι οι βελτιώσεις που έχουν γίνει στον κινητήρα. Έτσι, ο 5κύλινδρος κινητήρας των 2.5 λίτρων αποδίδει πλέον την εντυπωσιακή ιπποδύναμη των 420 ίππων.

Οι εραστές των… καυτών αυτοκινήτων θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι σε αντίθεση με το Subaru Impreza WRX STI το Focus εξακολουθεί να είναι ένα αυτοκίνητο με κίνηση στους μπροστινούς τροχούς.

Πηγή: auto24.gr