Στον κόσμο των extreme supercars, κυριαρχούν αυτοκίνητα όπως της Bugatti, της Koenigsegg ή της Pagani, που είναι αμέσως αναγνωρίσιμα και κερδίζουν τον σεβασμό όλων. Σφήνα, σε αυτό το … κατεστημένο επιχειρεί να μπει μια άγνωστη στο ευρύ κοινό φίρμα από την Σλοβενία, με το Shayton. Ένα supercar αξίας 1.000.000 ευρώ με κινητήρα V12 1.084 ίππων, που προς το παρόν βρίσκεται στα χαρτιά.

Μια νέα σλοβένικη μάρκα λοιπόν, ισχυρίζεται πως σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα supercar, που θα «σαρώσει τον ανταγωνισμό», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε και είναι υπερβολικά αισιόδοξο.Πρέπει πάντως να παραδεχτούμε πως αυτή η τοποθέτηση της σλοβένικης εταιρίας είναι αρκετά φιλόδοξη για μια εταιρεία που δεν έχει κατασκευάσει ακόμη κανένα αυτοκίνητο!Το όνομα Shayton σημαίνει «γεράκι» στην ινδική διάλεκτο των Sioux. Και το συγκεκριμένο αρπακτικό πουλί αποτελεί το λογότυπο της επιχείρησης.

Το σπορ κουπέ αυτοκίνητο, το οποίο φέρει την ονομασία Equilibrium ( ισορροπία), θα έχει τιμή κοντά στο 1.000.000 ευρώ. Το σλοβένικο supercar θα τροφοδοτείται από έναν V12 κινητήρα που αποδίδει 1.084 ίππους και 930 Nm ροπής στις 5.000 στροφές. Χάρη στην εκτεταμένη χρήση αλουμινίου, ινών άνθρακα και τιτανίου, το αυτοκίνητο λέγεται για να έχει βάρος (κενό) 1.200 κιλά και έναν λόγο ισχύος / βάρους 1,42 κιλά ανά ίππο.

Σύμφωνα με τα όσα έχει ανακοινώσει η Shayton υπολογίζεται πως το supercar θα μπορεί να αναπτύξει τελική ταχύτητα πάνω από 400 χλμ/ώρα ενώ θα επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ. / ώρα σε μόλις 2,9 δευτερόλεπτα και με 200 χλμ./ ώρα θα έρχονται σε μόλις 8,5 δευτερόλεπτα.

Οι επιθετικές γραμμές του Equilibrium είναι το έργο του τοπικού σχεδιαστή Andrej Stanta. Η εταιρεία σχεδιάζει να κατασκευάζει περίπου 20 αυτοκίνητα το χρόνο, αλλά πρώτα απ όλα, χρειάζεται να συγκεντρώσει τα χρήματα για να κάνει ένα πρωτότυπο. Δεδομένου ότι αυτό που βλέπετε είναι απεικονίσεις. Πρόκειται για την πρώτη φάση του έργου αυτή τη στιγμή.

Μόνο ο χρόνος θα δείξει αν θα έχουμε έναν νέο κατασκευαστή εξωτικών αυτοκινήτων ή αν το σχέδιο του Equilibrium θα παραμείνει μόνο στα χαρτιά. Τους ευχόμαστε καλή τύχη.

Πηγή: auto24.gr