Η ομάδα της Mercedes ανήκει πλέον εξολοκλήρου στην Daimler και τη βασική επενδύτριά της, την Aabar, αφού οι δυο εταιρίες αγόρασαν τις εναπομένουσες μετοχές από τους πρώην ιδιοκτήτες της Brawn.

Με την αγορά του 24,9% των μετοχών της ομάδας του Brackley που άνηκε ακόμα στους Ross Brawn, Nick Fry, Caroline McGrory, John Marsden και Nigel Kerr, η Daimler κατέχει πλέον το 60% της Mercedes GP (από το 45,1 που είχε πριν), ενώ η επενδυτική εταιρία Aabar (από το Αμπού Ντάμπι), κατέχει το υπόλοιπο 40% (αντί για 30%). Η Aabar είναι βασικός μέτοχος της Daimler, αφού, συγκεντρώνοντας το 9,1%, κατέχει τις περισσότερες μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας, από οποιονδήποτε άλλο επενδυτή της.

Η αλλαγή των μετοχικών πακέτων δε θα επηρεάσει όμως τον τρόπο που διοικείται η ομάδα, με τον Ross Brawn να είναι σίγουρο ότι θα παραμείνει διευθυντής της, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος του αγωνιστικού τμήματος της Mercedes, Norbert Haug.

O Γερμανός ανέφερε: «Όλοι αυτοί οι μέτοχοι, αν κοιτάξετε ιστορικά πίσω, δε σχεδίαζαν να είναι οι ιδιοκτήτες μιας ομάδας F1. Όλοι οι εμπλεκόμενοι συμφώνησαν ότι ήταν ένα λογικό βήμα, οπότε, είμαστε ευχαριστημένοι για αυτό».

Ο Haug δήλωσε επίσης ότι η Mercedes δεν πρόκειται να αλλάξει τον τρόπο προσέγγισης που έχει προς την F1, αυξάνοντας το budget της, καθώς πιστεύει ότι η ομάδα διαθέτει τους απαιτούμενους πόρους για να φέρει καλά αποτελέσματα.

Πηγή: 4troxoi.gr