Η Juliani Veela είναι ένα νέο ιταλικό supercar που αναπτύχθηκε από τη Juliani Automobili, εταιρία κατασκευής αυτοκινήτων που έχει έδρα το Μιλάνο. Ένα supercar το οποίο υπόσχεται να προσφέρει ξεχωριστές στιγμές οδηγικής ευχαρίστησης στους τυχερούς που θα το αγοράσουν.

Το μήκος της Juliani Veela φθάνει τα 4550 χιλιοστά, ενώ είναι αρκετά πλατύ, 1920 χιλιοστά και , όπως θα περίμενε κάποιος από ένα αυτοκίνητο της συγκεκριμένης κατηγορίας,. Αρκετά χαμηλό (1240 χιλιοστά). Το μεταξόνιο Juliani Veela είναι 2.620 χιλιοστά, ενώ το βάρος του supercar φθάνει τα 1.160 κιλά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο κατασκευαστής στη δημοσιότητα, η αναλογία ίππων προς βάρος, είναι 448 άλογα στα 1.000 κιλά.

Κάτω από το καπό της Juliani Veela υπάρχει ένας 6,2 λίτρων, άμεσου ψεκασμού, κινητήρας V8, η μεγίστη ιπποδύναμη του οποίου ανέρχεται σε 520 ίππους στις 6300 σ.α.λ. . Το μοτέρ συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Διαθέτει διαφορικό αυτομάτου κλειδώματος , η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς ενώ στο ηλεκτρονικό πακέτο του αυτοκινήτου περιλαμβάνεται και η λειτουργία ελέγχου εκκίνησης.

Η Juliani Veela είναι χτισμένο σε ένα ανεξάρτητο πλαίσιο και διαθέτει ανεξάρτητες αναρτήσεις εμπρός και πίσω. Για την καλύτερη και ασφαλέστερη οδηγική συμπεριφορά του αυτοκινήτου υπάρχουν anti-roll bars και για τους δύο άξονες, και ρυθμιζόμενα αμορτισέρ.

Στο σύστημα των φρένων, η Juliani Veela χρησιμοποιεί ένα σύστημα της Brembo με δίσκους 355 χιλιοστών στο μπροστινό μέρος και 330 χιλιοστών στο πίσω μέρος.

Τα επίσημα στοιχεία των επιδόσεων της Juliani Veela αναφέρουν ότι μπορεί να επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ. / ώρα σε 3,4 δευτερόλεπτα, το κοντέρ δείχνει 160 χλμ. / ώρα (από στάση) μετά από 7,6 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα του supercar φθάνει τα 310 χλμ. / ώρα.

Πηγή: auto24.gr