Στην πιστοποίηση όλων των ευρωπαϊκών εργοστασίων του κατά ISO 14001 στο πλαίσιο της μεγιστοποίησης των αποτελεσμάτων του Συστήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, προχώρησε ο Όμιλος FIAT στη διάρκεια του 2010.

Ενώ την ίδια χρονιά 114 εργοστάσια του Ομίλου παγκοσμίως πιστοποιήθηκαν για τη λειτουργία τους σύμφωνα με τα πρότυπα World Class Manufacturing.

Το συγκεκριμένο πρότυπο αποτελεί ένα ολοκληρωμένο μοντέλο οργάνωσης και λειτουργίας ενός εργοστασίου, το οποίο περιλαμβάνει τομείς από την περιβαλλοντική διαχείριση και ασφάλεια στην εργασία έως την συντήρηση και τις διαδικασίες.

Τα πρότυπα WCM εφαρμόζονται σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας και στόχο έχουν τη βελτιστοποίηση των αποτελεσμάτων, μέσω της συνεχούς ανάπτυξης της ποιότητας των διαδικασιών και των προϊόντων, του ελέγχου και της σταδιακής μείωσης του κόστους παραγωγής.

Η πιστοποίηση κατά ISO 14001, επιβεβαιώνει το γεγονός ότι ο Όμιλος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά αποτελεί μια από τις πιο πράσινες αυτοκινητοβιομηχανίες στην Ευρώπη.

Τα φιλικά προς το περιβάλλον αποτελέσματα του Ομίλου FIAT προκύπτουν από τη χάραξη και εφαρμογή μιας μακροπρόθεσμης οικολογικής στρατηγικής, η οποία εστιάζει στη βελτίωση των περιβαλλοντικών αποτελεσμάτων της παραγωγικής διαδικασίας και την ανάπτυξη οικολογικών προϊόντων.

Η περιβαλλοντική στρατηγική βασίζεται σε τρεις πυλώνες: το σχεδιασμό και την παραγωγή νέων κινητήρων και μοντέλων τα οποία χρησιμοποιούν εναλλακτικές μορφές καυσίμου, όπως Φυσικό Αέριο, Υγραέριο και Diesel, την εφαρμογή τεχνολογικών καινοτομιών που έχουν ως στόχο τη μείωση της κατανάλωσης και των εκπομπών ρύπων, αλλά και την ευαισθητοποίηση των οδηγών με στόχο την ενθάρρυνση μιας πιο υπεύθυνης και οικολογικής χρήσης των αυτοκινήτων.