Η πιο περιζήτητη εκδήλωση της ΦΙΛΠΑ βρίσκεται στην φάση των τελευταίων προετοιμασιών. Οι Σπέτσες περιμένουν και φέτος τα πιο σπάνια κλασικά οχήματα.Οι συμμετοχές έχουν ήδη ξεπεράσει κάθε προσδοκία και δυστυχώς το όριο είναι μόλις 80.

Η εκκίνηση θα γίνει από τα Ίσθμια το πρωί της Παρασκευής 19/04 και ώρα 11:00. Τα 20 αυτοκίνητα της classic regularity θα ξεκινήσουν την εκδήλωση και θα διανύσουν 130 χλμ που περιλαμβάνουν 5 ειδικές δοκιμασίες ακριβείας. Ενώ μετά θα ακολουθήσουν τα υπόλοιπα 60 οχήματα της κατηγορίας Touring τα οποία θα καλύψουν περίπου 100 χλμ με 2 ειδικές δοκιμασίας ακριβείας και αισθητά χαμηλότερη ΜΩΤ.

Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι συμμετέχοντες θα περάσει από Ρητό, Σοφικό, Π. Επίδαυρο, Τραχειά, Άνω Φανάρι, Δρυόπη, Γαλατάς με τερματισμό Πόρτο Χέλι και μετάβαση στις Σπέτσες μέσω Κόστα.

Τα μισά από τα αυτοκίνητα που συμμετέχουν στο Εαρινό Ράλι είναι κατασκευής μέχρι το 1970 και με την άφιξή τους στο νησί θα σταθμεύσουν στο χώρο μπροστά από το Poseidonion Grand Hotel, για να τα θαυμάσουν οι ντόπιοι αλλά και οι επισκέπτες του νησιού.

Το Σάββατο το πρωί, θα γίνει ο κλασικός γύρος του νησιού, με μια ειδική διαδρομή και τερματισμό στην Αγ. Μαρίνα για πικ-νικ. Μετά το μεσημέρι, τα αυτοκίνητα θα περάσουν από το δυτικό μέρος του νησιού και το παλιό λιμάνι για να επιστρέψουν μπροστά από το ξενοδοχείο όπου θα λάβει χώρα μια σύντομη ξενάγηση, από στέλεχος της ΦΙΛΠΑ, σε ορισμένα αυτοκίνητα αξιοσημείωτα για την ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας, δίνοντας την δυνατότητα στο κοινό να κατανοήσει καλύτερα το αντικείμενο του θαυμασμού του.

Αργά το απόγευμα του Σαββάτου, θα γίνει η απονομή των βραβείων στους νικητές των γενικών κατατάξεων και θα ακολουθήσει το δείπνο στο ξενοδοχείο.