Ο Σαρλ Λεκλέρκ, οδηγός της ομάδας της Ferrari στη Formula 1, βρίσκεται σε περίοδο διακοπών μετά το τέλος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της κορυφαίας βαθμίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού και προτού αρχίσει και πάλι την προετοιμασία του ενόψει της νέας σεζόν έλαβε το νέο του αυτοκίνητο.

Με το οποίο έκανε βόλτες στους δρόμους του Μονακό προκαλώντας το θαυμασμό των περαστικών καθώς βρισκόταν πίσω από το τιμόνι της εντυπωσιακής Ferrari 812 Competizione Aperta. Αν μη τι άλλο, είναι ένα από τα καλά της… δουλειάς του. Το εταιρικό αυτοκίνητο είναι πολύ διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Πριν από κάποιους μήνες είχε παραλάβει ένα παρόμοιο αυτοκίνητο και ο teammate στην σκουντερία, ο Κάρλος Σάινθ.

Επιπλέον, η λευκή Ferrari 812 Competizione Aperta του 26χρονου Μονεγάσκου είναι custom-made. Έχει τον αριθμό 16 που είναι κι αυτός με τον οποίο τρέχει στη Formula 1, αλλά κι ένα σωρό άλλα αξεσουάρ και διαφορές με μια τυπική έκδοση του οχήματος. Αυτή είναι η δεύτερη custom- made Ferrari που έχει στην κατοχή του μιας και στο παρελθόν του είχε δοθεί μια Ferrari 488 Pista, λίγο μετά αφότου συμφώνησε να ενταχθεί στην ομάδα της Ferrari.

Αυτό που κάνει ακόμη πιο ξεχωριστή την 812 Competizione Aperta του Λεκλέρκ είναι πως το χρώμα της είναι μοναδικό και δεν προσφέρεται σε άλλες εκδόσεις. Κι όσο για την τιμή μιας κανονικής έκδοσης; Αυτή ανέρχεται στα 500.000 ευρώ. Το αυτοκίνητο του Λεκλέρκ ξεπερνά κατά πολύ αυτό το ποσό.

Πλησιάζει η ώρα της ανανέωσης

Στο μεταξύ, η Ferrari και ο Σαρλ Λεκλέρκ βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για την επέκταση της συνεργασίας τους ως το 2029. Η ιταλική ομάδα της Formula 1 αρχικά είχε στόχο να «κλείσει» το deal πριν από την αλλαγή του χρόνου, αλλά στη συνέχεια οι υπεύθυνοί της άλλαξαν άποψη και το ζήτημα αναμένεται να προχωρήσει στις πρώτες μέρες του νέου έτους.

Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, υπάρχει κατ’ αρχήν συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών και ο Μονεγάσκος θα αμείβεται πλέον με 50 εκατ. ευρώ ετησίως για τις υπηρεσίες του με την ομάδα να αισιοδοξεί πως τη νέα αγωνιστική περίοδο θα του δώσει ένα μονοθέσιο ικανό να ανταγωνιστεί τη Red Bull και να διεκδικήσει τον τίτλο.