Με νικητές τους Γιάννη Παπαδημητρίου-Νίκο Πετρόπουλο, ολοκληρώθηκε το 30ό Ράλι Σπριντ Γραίκα που διεξήχθη στις 18 και 19 Νοεμβρίου, με διοργανωτή το αθλητικό Σωματείο Αγωνιστική Ολυμπιακή Λέσχη Αυτοκινήτου Πύργου (ΑΟΛΑΠ).

Οι νικητές κέρδισαν με άνεση τα δύο πρώτα σκέλη του αγώνα, εκμεταλλευόμενοι και την ανωτερότητα του Skoda Fabia R5, ωστόσο λίγο έλειψε να καρδιοχτυπήσουν στο τέλος, καθώς έπαθαν λάστιχο από τα μέσα του τρίτου σκέλους, το οποίο προτίμησαν να μην αλλάξουν, γεγονός που δεν στάθηκε αρκετό να τους στερήσει τη νίκη.

Ωστόσο μάχη έγινε για τις άλλες δυο θέσεις του βάθρου, με τους Στέλιο Λαϊνόπουλο-Πάνο Σπυρογιάννη να τερματίζουν δεύτεροι, παρά τα προβλήματα που δυσκόλεψαν στις αρχές του αγώνα το Mitsubishi Lancer Evo IX R4 που οδηγούσαν. Έτσι, στην τρίτη θέση τερμάτισαν τα αδέρφια, Ηλίας και Δημήτρης Τσετσώνης (Subaru Impreza N12) που ξεκίνησαν δυνατά τον αγώνα, ε’ιχαν ένα πρόβλημα με το διαφορικό που τους έστειλε προσωρινά εκτός βάθρου, αλλά στην τελευταία ειδική πίεσαν και ανέβηκαν στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Οι Χρήστος και Δήμητρα Καστή

Μόλις 3 δευτερόλεπτα πίσω τους τερμάτισε ο Αργύρης Τσούλος που είχε δίπλα του τον Χρήστο Κουζιώνη. Το πλήρωμα αντιμετώπισε και αυτό πρόβλημα με το πίσω διαφορικό του Mitsubishi Lancer Evo VIII, ενώ «έπεσε» και στη σκόνη προπορευόμενου αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα να χάσει μια θέση στο βάθρο στις λεπτομέρειες.

Οι Γιάννης Παπαδημητρίου και Νίκος Πετρόπουλος

Καταπληκτική εμφάνιση πέτυχαν οι Δημήτρης Σταυρόπουλος-Παντελής Τζαβάρας, οι οποίοι με ένα Toyota Yaris τερμάτισαν πρώτοι στην F2, πρώτοι στη C6 και πέμπτοι γενικής. Την εξάδα συμπλήρωσαν οι Χρήστος και Δήμητρα Καστή με Peugeot 206 XS, αν και το κιβώτιο ταχυτήτων δεν δούλεψε όπως θα έπρεπε, με αποτέλεσμα να αρκεστούν στη δεύτερη θέση της F2, στην πρώτη της C5 και στην έκτη της γενικής.

Οι Στέλιος Λαϊνόπουλος και Πάνος Σπυρογιάννης

Στις εγκαταλείψεις του αγώνα, ξεχωρίζει αυτή των Αντώνη Δημόπουλου-Ευθύμιου Σκαλτσά (Toyota Starlet) από διαφορικό κι ενώ ήταν στην κορυφή της F2.

Οι Ηλίας και Δημήτρης Τσετσώνης

Τούμπαραν νωρίς στον αγώνα οι Ιωάννης Γιαννακόπουλος-Ιωάννης Φωτεινογιαννόπουλος με το Ford Fiesta R2, ενώ δεν κατάφεραν να τερματίσουν οι Διονύσης Μαρούδας-Χρήστος Ξυνής (Ford Escort MKII) και οι Ηλίας Καραγκούνης-Σταύρος Ξένος με Opel Kadett, Άρης Μαυραγάνης-Νίκος Χρέππας (Toyota Corolla – ημιαξόνιο) και οι Δημήτρης Λυκομήτρος-Γιώργος Καραχάλιος (BMW 320 iE21). Τέλος, έξοδο από τον δρόμο και εγκατάλειψη είχαν στο τρίτο σκέλος οι Θεόδωρος Εγγλέζος-Κώστας Γρηγοριάδης με Toyota Yaris.

Οι Δημήτρης Σταυρόπουλος και Παντελής Τζαβάρας