Η Τoyota θα κάνει τα αποκαλυπτήρια μιας νέας οικογένειας Prius στο Ντιτρόιτ την επόμενη εβδομάδα και αυτό είναι μόνο η αρχή των μεγάλων σχεδίων της εταιρείας για την πεμπτουσία του υβριδικού μοντέλου της.

Η εταιρεία στοχεύει να κάνει το Prius το αυτοκίνητο με τις καλύτερες πωλήσεις στο τέλος αυτής της δεκαετίας. «Στο τέλος της δεκαετίας το Prius θα είναι το νούμερο ένα στην αυτοκινητοβιομηχανία», δήλωσε χαρακτηριστικά στο Bloomberg ο Bob Carter, αντιπρόεδρος της Toyota για τις πωλήσεις των ΗΠΑ.

Ο κ. Carter είπε ότι το Camry, το μοντέλο της Toyota με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στις ΗΠΑ, θα πέσει πίσω από το Prius το 2020. Οι πωλήσεις του Toyota Prius μειώθηκαν κατά 2% το Νοέμβριο και φαίνεται να κλείνει το έτος στα ίδια επίπεδα σε σχέση με το 2009.

Αλλά με την εισαγωγή πολλών διαφορετικών εκδόσεων του Prius και με τις αυξανόμενες τιμές του φυσικού αερίου και την αυξανόμενη πίεση της κυβέρνησης προς τις αυτοκινητοβιομηχανίες για την αύξηση της απόδοσης των καυσίμων, τα μοντέλα της σειράς Prius θα μπορούσαν να πωλούν σε πολύ υψηλότερα νούμερα.

Με την εισαγωγή των plug-in αυτοκινήτων – το Chevy Volt και το Leaf της Nissan – το 50-mpg Prius δεν είναι πλέον το πιο αποδοτικό μοντέλο που διατίθεται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ωστόσο, το Volt και to Leaf αναμένεται να πουλήσουν σε σχετικά χαμηλούς αριθμούς ακόμη και με τα γενναία κίνητρα της κυβέρνησης.

Εν τω μεταξύ, η Toyota πούλησε περίπου 150.000 μονάδες από το Prius στις ΗΠΑ το 2010 και πάνω από 315.000 στην Ιαπωνία καθιστώντας το το υπ ‘αριθμόν ένα σε πωλήσεις στην Ιαπωνία για 19 συνεχείς μήνες και το μεγαλύτερο σε πωλήσεις σε έναν χρόνο στην Ιαπωνία.

Πηγή: greenbusiness.gr