Η Αριάν Μνουσκίν, ένας ζωντανός θρύλος του σύγχρονου παγκόσμιου θεάτρου, από το 1960 έως σήμερα παραμένει στρατευμένη καλλιτέχνις. Μαζί με τον θεατρικό οργανισμό που δημιούργησε, το «Θέατρο του Ήλιου», συμμετέχει ενεργά σε ακτιβιστικές δράσεις και κοινωνικές παρεμβάσεις.

Παρακολουθώντας εδώ και μήνες τις αντιδράσεις του κόσμου στις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, όπως παρουσιάζονται από τα ΜΜΕ, η επιθυμία της Αριάν Μνουσκίν ήταν να βρεθεί κοντά στους Αγανακτισμένους του Συντάγματος.

Μαζί με τους ηθοποιούς του θιάσου της βρέθηκε στην πλατεία με τους Αγανακτισμένους το μεσημέρι του Σαββάτου, 18 Ιουνίου, παρουσιάζοντας μια ξεχωριστή παράσταση. Σε μεγάλα μπάνερ τα οποία μετέφεραν οι περίπου 50 ηθοποιοί του θιάσου, υπήρχαν φράσεις διασήμων διανοητών, τις οποίες μοίραζαν σε φέιγ βολάν στον κόσμο.

«Τα συναισθήματά μας εξεγείρονται. Είναι πολύ σημαντικό αυτό που συμβαίνει όλες αυτές τις μέρες στην πλατεία Συντάγματος, το αίτημα του κόσμου για Δικαιοσύνη. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Έθνους, η 72χρονη σκηνοθέτις δήλωσε ότι ο κόσμος διψάει για δικαιοσύνη. «Ήθελα να έρθω στο Σύνταγμα και να κάνω αυτό το δρώμενο στην Ελλάδα. Το έκανα από αγάπη για την Ελλάδα, για τη Δημοκρατία, για τη Δικαιοσύνη».