Ένα βίντεο καταγράφει τις συγκλονιστικές στιγμές που γείτονες ήρωες σώζουν ένα κοριτσάκι που κρέμεται στον αέρα σε ύψος 21 μέτρων από το παράθυρο ενός διαμερίσματος στον πέμπτο όροφο στην Κίνα. Το κοριτσάκι έμεινε αβοήθητο να κρέμεται από το λαιμό του από τα κάγκελα ασφαλείας μιας πολυκατοικίας στο Chongqing, στη νότιοκεντρική χώρα.

Στις εικόνες από τη διάσωση, το παιδί, που φαίνεται να είναι περίπου τεσσάρων ή πέντε ετών και φοράει ένα ροζ φόρεμα, προσπαθεί να απελευθερωθεί με τα χέρια του καθώς ένας γείτονας σκαρφαλώνει στην πρόσοψη του κτιρίου για να το φτάσει.

Καθώς πλησιάζει, κι ενώ η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνη κάθε δευτερόλεπτο, άλλοι στήνουν ένα αυτοσχέδιο δίχτυ ασφαλείας απλώνοντας μια κουβέρτα, προετοιμαζόμενοι για το χειρότερο, καθώς ένας άλλος κάτοικος ανεβαίνει στο κτίριο για να βοηθήσει.

Ένας από τους άνδρες προσπαθεί να βοηθήσει το κορίτσι από κάτω, καθώς ο άλλος γείτονας πλησιάζει.

Ευτυχώς, παρά τη βροχή, κατάφεραν να την απελευθερώσουν και να την οδηγήσουν προσεκτικά πίσω από το παράθυρο με ασφάλεια, χωρίς το παιδί να υποστεί σοβαρούς τραυματισμούς, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Ο ιδιοκτήτης του διπλανού καταστήματος, ο κ. Chen, ήταν ένας από τους άνδρες που βοήθησαν κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας, η οποία έλαβε χώρα το πρωί της 25ης Αυγούστου.

Ο ίδιος δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι η διάσωση διήρκεσε περίπου δέκα λεπτά από την πρώτη στιγμή που είδαν το κορίτσι.

Οι γονείς φέρονται να είχαν βγει για να αγοράσουν λαχανικά, αφήνοντας το παιδί μόνο του στο σπίτι.