Τα Ταχυδρομεία της Ουκρανίας κυκλοφόρησαν ένα νέο γραμματόσημο, το οποίο απεικονίζει το Κρελμίνο να μπαίνει στον τρίφτη και να γίνεται κομμάτια, τη στιγμή που στέλνει μήνυμα και για τα F-16.

Είναι μια «μεταφορά για την καταστροφή του Κρεμλίνου στη Μόσχα, σύμβολο της καταπιεστικής αυτοκρατορίας του κακού, με τη μείωση του σε κομμάτια με τη δύναμη ενός τρίφτη μαχητικών αεροπλάνων», αναφέρουν τα Ουκρανικά Ταχυδρομεία στην περιγραφή της νέας σειράς γραμματοσήμων.

Η σειρά, που πωλείται σε φάκελο και καρτ ποστάλ, έχει ονομαστεί «Εξολοθρευτές του κακού».

Η Ουκρανία ζητά από τους συμμάχους της εδώ και μήνες αμερικανικής κατασκευής μαχητικά αεροσκάφη F-16 για να υποστηρίξουν την αντεπίθεσή της κατά των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στο νότιο και το ανατολικό τμήμα της ουκρανικής επικράτειας.

«Το σχέδιο είναι υπέροχο, αλλά θα ήταν καλύτερα να πετάμε αεροπλάνα F-16 αντί για γραμματόσημα», είπε ο Βολοντίμιρ, ένας πρώην στρατιώτης που πήγε να αγοράσει αυτά τα νέα γραμματόσημα στο κεντρικό ταχυδρομείο του Κιέβου, στη διάσημη πλατεία Μαϊντάν.

«Υπήρχε επίσης το (πολεμικό πλοίο Moskva) σε γραμματόσημο που κυκλοφόρησε, μετά αυτό βυθίστηκε. Το ίδιο θα ήθελα (για το Κρεμλίνο). Χρειαζόμαστε μαχητικά αεροσκάφη. Οι ένοπλες δυνάμεις χρειάζονται F-16», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο.