Το να δει κανείς ληστή μέσα στο σπίτι του είναι μια από τις πιο τρομαχτικές εμπειρίες που μπορεί να βιώσει. Όμως, μια 87χρονη γυναίκα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής φάνηκε πολύ ψύχραιμη, όταν ήρθε αντιμέτωπη με τον επίδοξο ληστή της.

Η 87χρονη γυναίκα από το Brunswick του Μέιν είχε την ατυχία να έρθει τετ – α – τετ με έναν έφηβο, ο οποίος είχε διαρρήξει το σπίτι της. Ούσα τέρας ψυχραιμίας, από ότι φαίνεται, η 87χρονη φέρεται πως τον απέκρουσε, όμως, όταν ο 17χρονος της είπε ότι πεινούσε, εκείνη έκανε μια καλή πράξη.

Η Marjorie Perkins κοιμόταν στο σπίτι της, γύρω στις 2 τα ξημερώματα της 26ης Ιουλίου. Ξαφνικά ξύπνησε και είδε το 17χρονο αγόρι, που συνήθιζε να κουρεύει το γρασίδι της, να στέκεται από πάνω της και να λέει: «Θα σου κάνω κακό», σύμφωνα με τον Guardian. «Σκέφτηκα: “Αν πρόκειται να μου κάνει κακό, θα τον κλωτσήσω πρώτη”», δήλωσε η 87χρονη. Έτσι, η πρώην δασκάλα δημοτικού σηκώθηκε και άρχισε να βάζει τα παπούτσια της, αλλά τότε άρχισε να δέχεται χτυπήματα από τον έφηβο εισβολέα.

Η Perkins άρπαξε μια καρέκλα και τη χρησιμοποίησε ως ασπίδα και άρχισε να φωνάζει για βοήθεια. Ωστόσο, κανείς άλλος δεν βρισκόταν μέσα ή γύρω από το σπίτι για να την ακούσει. Ο έφηβος την έσπρωξε και τη γρονθοκόπησε επανειλημμένα, καταφέρνοντας να την χτυπήσει στο μέτωπό της, αφήνοντας της μια μελανιά.

Ύστερα, η Perkins τον κλώτσησε και με την καρέκλα τον εμπόδισε να την πλησιάσει. Το αγόρι, τελικά, κουράστηκε, την άφησε μόνη της και πήγε στην κουζίνα, όπως εξιστόρησε η Perkins. Τότε ήταν που συνειδητοποίησε ότι δεν φορούσε ούτε παντελόνι ούτε παπούτσια. Τα είχε αφήσει δίπλα στη μονάδα κλιματισμού στο παράθυρο της Perkins, την οποία είχε αφαιρέσει για να δημιουργήσει ένα κενό από το οποίο θα μπορούσε να εισβάλει στο σπίτι.

«Πρέπει να βγεις έξω», είπε η Perkins – που είχε κλειδώσει την εξώπορτά της- στο αγόρι. «Χρειάζεσαι βοήθεια». Σύμφωνα με όσα είπε η Perkins, το 17χρονο αγόρι της απάντησε ότι «πεινούσε τρομερά και είχε καιρό να φάει κάτι».

Η Perkins απάντησε δίνοντάς του ένα κουτί με κράκερς με φυστικοβούτυρο και μέλι. Του έδωσε επίσης δύο μανταρίνια και κάποια δοχεία πρωτεϊνικού ροφήματος. Ο έφηβος δέχτηκε όσα του έδωσε η Perkins και άρχισε να τρώει. Ενώ το αγόρι ήταν αφοσιωμένο στο φαΐ του, η Perkins είπε ότι άρπαξε το τηλέφωνό της και κάλεσε την άμεση δράση «όσο πιο γρήγορα μπορούσε».

Το αγόρι έφυγε πριν φτάσει η αστυνομία, όμως, οι αστυνομικοί τον εντόπισαν μερικά τετράγωνα μακριά με τη βοήθεια αστυνομικού σκύλου. Τον συνέλαβαν και τον έκλεισαν σε κέντρο κράτησης νέων με κατηγορίες για διάρρηξη, εγκληματική απειλή και επίθεση. Αντιμετωπίζει επίσης μια κατηγορία για κατανάλωση αλκοόλ ως ανήλικος, επειδή, όταν συνελήφθη, είχε πάνω του ένα μπουκάλι νερό γεμάτο αλκοόλ.

Η Perkins δήλωσε ότι ελπίζει να δοθεί στο αγόρι όλη η βοήθεια που χρειάζεται για να βάλει τη ζωή του σε μια νέα τροχιά. Είπε ότι έκανε «πολύ καλή δουλειά» όταν της κούρευε το γκαζόν. Είπε, επίσης, ότι ήταν ευγνώμων που δεν είχε τραυματιστεί χειρότερα κατά τη διάρκεια της διάρρηξης.