Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και αρκετοί τραυματίστηκαν μετά από μεγάλη πυρκαγιά σε φορτηγό πλοίο στη Βόρεια Θάλασσα στα ανοικτά των ακτών της Ολλανδίας. Σκάφη και ελικόπτερα χρησιμοποιήθηκαν για να απομακρυνθούν τα 23 μέλη του πληρώματος από το πλοίο, αφού δεν κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά, όπως ανακοίνωσε η ολλανδική ακτοφυλακή.

Πλάνα που ελήφθησαν από την ακτή έδειχναν ένα μακρύ σύννεφο γκρίζου καπνού να παρασύρεται πάνω από τη θάλασσα από το πλοίο. Το Fremantle Highway, είναι ένα πλοίο που μεταφέρει οχήματα. Τη στιγμή που κάηκε, μετέφερε σχεδόν 3.000 αυτοκίνητα, 25 από αυτά ηλεκτρικά, από το γερμανικό λιμάνι της Βρέμης στο Πορτ Σάιντ της Αιγύπτου.

Ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο ήταν η φερόμενη ως αιτία της πυρκαγιάς, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της ακτοφυλακής. Οι ίδιοι ανέφεραν πως μέχρι και αυτή την ώρα, το πλοίο εξακολουθεί να καίγεται.

Το Fremantle Highway, σύμφωνα με το skynews.com, έπλεε 27 χιλιόμετρα (17 μίλια) βόρεια του νησιού Άμελαντ, περίπου 180 χιλιόμετρα από το Άμστερνταμ, όταν ξεκίνησε η πυρκαγιά, αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Το τραυματισμένο πλήρωμα μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε ιατρικές εγκαταστάσεις στην ηπειρωτική χώρα. Κάποιοι από αυτούς υπέστησαν εισπνοή καπνού ή τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της εκκένωσης, όπως δήλωσε εκπρόσωπός τους.

Το πλοίο μήκους 199 μέτρων ρυμουλκήθηκε επιτυχώς έξω από τις θαλάσσιες οδούς νωρίς σήμερα, μετέδωσε ο ολλανδικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας NOS. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης εξακολουθούσαν να βρίσκονται κοντά στο φλεγόμενο πλοίο, το οποίο πλέει υπό σημαία Παναμά.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ANP, επικαλούμενο το λιμενικό σώμα της Ολλανδίας, η πυρκαγιά που μαίνεται στο φορτηγό πλοίο ανοικτά των ολλανδικών ακτών, μπορεί να διαρκέσει αρκετές ημέρες.

Εκπρόσωπος του λιμενικού δήλωσε στο AFP πως η ομάδα των διασωστών που έχει επιφορτιστεί με την κατάσβεση της πυρκαγιάς δεν μπορεί ακόμη να το κάνει, καθώς το πλοίο δεν έχει ακόμη σταθεροποιηθεί.