Είναι η σοκαριστική στιγμή που το πρωί της Τετάρτης, περαστικοί στη Νέα Υόρκη κατέγραψαν έναν γερανό να καταρρέει σε γειτονικό ουρανοξύστη, αφού έπιασε φωτιά.

Ο οικοδομικός εξοπλισμός και τα συντρίμμια έπεσαν κοντά στην 41η και 10η Λεωφόρο στο Μανχάταν γύρω στις 7:40 π.μ.

Οι τελευταίες πληροφορίες από το nypost.com αναφέρουν πως το αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης έσπευσε στο σημείο. Πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν, συμπεριλαμβανομένου ενός πυροσβέστη, μετά την πτώση του γερανού. Ο πυροσβέστης και οι τέσσερις πολίτες υπέστησαν τραυματισμούς που δεν απειλούν τη ζωή τους. Τα κοντινά κτίρια εκκενώθηκαν, υπό το φόβο κατάρρευσης.

«Μονάδες του αστυνομικού τμήματος της Νέας Υόρκης επιχειρούν αυτή τη στιγμή σε μια κατάρρευση γερανού και πυρκαγιά στο Μανχάταν», έγραψε η υπηρεσία στο Twitter μαζί με συγκλονιστικά πλάνα από καπνούς που βγαίνουν από τον γερανό.

Η αστυνομία κάλεσε τους Νεοϋορκέζους να αποφύγουν την περιοχή. «Παρακαλείστε να χρησιμοποιήσετε εναλλακτικές διαδρομές και να περιμένετε κίνηση στην περιοχή», έγραψε η υπηρεσία.

Η έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος βρίσκεται σε εξέλιξη. Μέχρι τώρα, αναφέρεται πως τουλάχιστον τρεις άνθρωποι χρειάστηκε να διακομιστούν στο νοσοκομείο.