Μια άγρια επίθεση σκύλου έγινε στη Βρετανία, όταν ένα γαλλικό μπουλντόγκ ξέσκισε το 60% του άνω χείλους ενός 3χρονου αγοριού, με το παιδάκι να υποβάλλεται σε μια μεγάλη εγχείρηση, ενώ στο μέλλον θα χρειαστεί να κάνει αποκατάσταση.

Σύμφωνα με την Daily Mail, το περιστατικό σημειώθηκε τον Ιανουάριο, όμως έγινε τώρα γνωστό, επειδή η μητέρα του παιδιού μίλησε ως μέρος της εκστρατείας Take the Lead της αστυνομίας του Merseyside, η οποία στοχεύει να μειώσει τον αριθμό των δαγκωμάτων σκύλων στην περιοχή.

«Ο γιος μου δέχτηκε επίθεση από ένα γαλλικό μπουλντόγκ ενός μέλους της οικογένειας όταν έμεινε χωρίς επίβλεψη καθώς οι ενήλικες είχαν φύγει από το δωμάτιο. Ήταν πολύ γρήγορο και ένα τεράστιο σοκ με αποτέλεσμα να χάσει το 60% του πάνω χείλους του. Έκανε μια μεγάλη εγχείρηση από τότε», είπε χαρακτηριστικά.

«Του πήρε λίγο χρόνο για να χτίσει την αυτοπεποίθησή του για να φάει και να πιει και να αρχίσει να μιλάει ξανά. Αν και είναι μόλις τριών ετών, είναι πραγματικά συνειδητοποιημένος για το πώς φαίνεται. Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό οι ιδιοκτήτες σκύλων να είναι προσεκτικοί με τα σκυλιά τους γύρω από τα παιδιά», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Με βάση το βρετανικό δημοσίευμα, στο Merseyside έχουν σημειωθεί πολλές επιθέσεις σκύλων και σύμφωνα με αναφορές, φέρεται να οφείλεται τόσο στο ότι δεν γνωρίζουν πως να συμπεριφέρονται οι ιδιοκτήτες των τετράποδων, όσο και ο υπόλοιπος κόσμος.

Ορισμένες από τις πιο χαρακτηριστικές οδηγίες της αστυνομίας του Merseyside, είναι πως οι σκύλοι χρειάζονται το χώρο τους, να μάθουν να κοινωνικοποιούνται με άλλα ζώα και ανθρώπους, αλλά και πως δεν πρέπει να ενοχλούνε έναν σκύλο όταν τρώει ή κοιμάται.