Όσο το καλοκαίρι προχωρά, οι φωτογραφίες από όλο τον κόσμο φανερώνουν την ανάγκη τον ανθρώπων να βγουν έξω από το σπίτι τους. Από τις παρακάτω φωτογραφίες, φαίνεται πως από περιοχή σε περιοχή, οι λόγοι για τους οποίους ο κόσμος βγαίνει στους δρόμους, διαφέρουν σημαντικά.

Σπουδαία γεγονότα, όπως το να θαυμάσουν τον αρχαίο πολιτισμό της Ελλάδας, το να γιορτάσουν την ανεξαρτησία τους ή ακόμα και το να διαδηλώσουν, όλες αυτές οι στιγμές από την καθημερινότητα του παγκόσμιου πληθυσμού, χάρισαν όμορφα κλικ στους φωτορεπόρτερ. Ωστόσο, γεγονότα που απασχόλησαν τους ίδιους, αξίζει να απασχολήσουν και εμάς. Έτσι, από τη ζεστή Αθήνα, ας δούμε τι έγινε στον κόσμο μέσα από τις μαγευτικές φωτογραφίες.

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες. Σε αυτές συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Ελλάδα, Αθήνα: Οι τουρίστες δεν πτοούνται από τα 40άρια

Παρά τις ακραίες θερμοκρασίες που σημείωσαν τα θερμόμετρα αυτή την εβδομάδα, οι δρόμοι της Αθήνας ήταν ασφυκτικά γεμάτοι με τουρίστες. Καθώς οι περισσότεροι Έλληνες επιλέγουν να παραμείνουν σε δροσερά μέρη, όπως σε κλιματιζόμενους χώρους, οι τουρίστες που μάλλον δεν ξέρουν τι εστί ελληνική ζέστη, ξεχύνονται στους δρόμους. Απαραίτητο αξεσουάρ, όμως, είναι φυσικά η βεντάλια.

Μάνδρα: Μια από τις πιο πολύπαθες περιοχές της Αττικής

Αποτέλεσμα και των ακραίων θερμοκρασιών, ήταν και οι μεγάλες φωτιές που ξέσπασαν γύρω από την Αττική. Ανάβυσσος και Σαρωνίδα μετρούν τις πληγές τους, όπως τα Μέγαρα και η Μάνδρα. Στην παραπάνω φωτογραφία, φαίνονται οι τεράστιες εκτάσεις γης της Μάνδρας, που παραδόθηκαν στην πυρκαγιά που ξεκίνησε από τα Δερβενοχώρια. Ως μια περιοχή που έχει περάσει τα πάνδεινα, η Μάνδρα καλείται ξανά να βρει τα πατήματά της.

Ιαπωνία: Εντυπωσίασε η ελληνική ομάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου, που φέτος διοργανώθηκε στο Τόκιο, πήρε μέρος η ελληνική ομάδα, οποία κατάφερε να φτάσει στην 7η θέση στον τελικό του τελευταίου αγωνίσματος του προγράμματος, στο Ελεύθερο πρόγραμμα του Ομαδικού. Οι Μαρία Αλζιγκούζη, Ελένη Φραγκάκη, Κρυσταλένια Γιαλαμά, Ζωή Καράγγελου, Μαρία Καραπαναγιώτου, Δανάη Καριώρη, Ιφιγένεια Κρομμυδάκη, Σοφία Μαλκογεώργου εντυπωσίασαν τους κριτές και συγκέντρωσαν 232.6396 βαθμούς.

Ισραήλ: Αναταραχές για το δικαστικό σύστημα

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου έκανε μια αιφνίδια ομιλία για να προωθήσει το αμφιλεγόμενο σχέδιό του να περιορίσει την εξουσία της δικαιοσύνης. Χιλιάδες άνθρωποι, όμως, συγκεντρώθηκαν σε όλη τη χώρα για να διαμαρτυρηθούν γι’ αυτό. Ο κ. Νετανιάχου και οι σύμμαχοί του λένε ότι θέλουν να δώσουν στους εκλεγμένους νομοθέτες περισσότερη εξουσία και να μειώσουν την επιρροή των μη εκλεγμένων δικαστών του Ανώτατου Δικαστηρίου, οι οποίοι λένε ότι υπερβαίνουν την εξουσία τους. Οι επικριτές της αναθεώρησης λένε ότι η κίνηση αυτή θα υπονομεύσει έναν πυλώνα της δημοκρατίας του Ισραήλ και αποτελεί προσπάθεια της κυβέρνησης να αναλάβει περισσότερη εξουσία.

Τελ Αβίβ: Βγήκαν οι γοργόνες στη στεριά

Είτε πιστεύετε στις γοργόνες είτε όχι, στο Τελ Αβίβ υπάρχει ομάδα γοργόνων. Μάλιστα, οι ίδιες δεν δίστασαν να πάνε στο φυσικό τους περιβάλλον, τη θάλασσα, και να βρέξουν την ουρά τους στα νερά της Μεσογείου. Η παραλία γέμισε γοργόνες και χρωματιστές ουρές.

Ινδία: Έφτασε η στιγμή για το φεστιβάλ Wanchuwa

Άνδρες της φυλής Tiwa με την παραδοσιακή τους ενδυμασία συμμετέχουν στο φεστιβάλ Wanchuwa στο χωριό Singlangkunchi, στην Ινδία. Το φεστιβάλ Wanchuwa, που γίνεται μία φορά κάθε πέντε χρόνια, γιορτάζεται για μια καλή σοδειά και για την ευημερία των ανθρώπων. Στη φωτογραφία, ένα παιδάκι κοιτά απορημένο μέσα στο πλήθος των ανθρώπων που γιορτάζουν το Wanchuwa.

Μεξικό: Η παράξενη ιστορία του χαμένου ταξιδιώτη

Μια από τις πιο αξιοπερίεργες ιστορίες που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου την περασμένη εβδομάδα, ήταν αυτή του 51χρονου Τιμ Σάντοκ, ένας άνδρας από την Αυστραλία. Ο ίδιος έμεινε ζωντανός έχοντας στο πλάι του τον σκύλο του, τη Μπέλα. Έμειναν για μήνες στον Ειρηνικό Ωκεανό, επιβιώνοντας μονάχα με… ωμά ψάρια και νερό της βροχής. Οι δυο τους εντοπίσθηκαν από ένα ελικόπτερο που συνόδευε αλιευτικό τόνου στα ανοικτά των ακτών του Μεξικού.

Κολομβία: Γιορτάζοντας την Ημέρα Ανεξαρτησίας

Η Κολομβία γιόρτασε την ημέρα της ανεξαρτησίας της από την Ισπανία, όπως κάθε χρόνο από το 1819. Χιλιάδες Κολομβιανοί γιόρτασαν, ενώ μια τεράστια σημαία στήθηκε στην πρωτεύουσα. Στην φωτογραφία, ένας άνδρας κοιτάζει μέσα από το άνοιγμα της γιγαντιαίας κολομβιανής εθνικής σημαίας κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας, στην Μπογκοτά της Κολομβίας. Η Κολομβία γιορτάζει τα 213 χρόνια ανεξαρτησίας από την Ισπανία.