Για περισσότερο από 2 μήνες ο δήμαρχος Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρης βρίσκεται στην φυλακή 67 μέρες.

Σύμωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, απορρίφθηκε η έφεση του δημάρχου Φρέντι Μπελέρη μέσω της οποίας ζητούσε την απελευθέρωσή του. Η απόφαση της αλβανικής δικαιοσύνης ήταν για ακόμη μια φορά αρνητική, καθώς ο δικαστής απέρριψε την έφεση και αποφάσισε την μη μεταβολή του μέτρου προφυλάκισης.

Η υπεράσπιση Μπελέρη, επικαλούμενη λόγους υγείας, είχε αιτηθεί την κατάργηση του καθεστώτος προφυλάκισής του και την αντικατάσταση με άλλα μέτρα ασφαλείας και συγκεκριμένα με υποχρεωτική παρουσία σε αστυνομικό τμήμα.

Ο αδερφός του Φρέντι Μπελέρη, Λεονάρδος, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA», για την παράνομη κράτηση του δημάρχου της Χειμάρρας.

«Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι και εγώ στην Χειμάρρα. Είχα την ευκαιρία μετά από 67 μέρες να δω τον αδερφό μου, τον είδα χθες. Είναι σε καλή κατάσταση, παρακολουθεί τα πάντα, δίνει τον αγώνα του από τη φυλακή. Την επόμενη βδομάδα θα έχουμε μία εκδίκαση αναφορικά με τα μέτρα προφυλάκισης που έχουν κάνει οι δικηγόροι έτσι ώστε να αφεθεί ελεύθερος για να μπορέσει να ορκιστεί και να ξεκινήσει σιγά σιγά να ασκήσει τα καθήκοντά του ως δήμαρχος», είπε αρχικά.

«Είναι η τελευταία ευκαιρία αυτή γιατί μετά μπλέκουν τα πράγματα. Μπαίνουμε στην καλοκαιρινή σεζόν και θα αρχίσουν όλα να υπολειτουργούν, θα πάμε αρκετά πίσω», πρόσθεσε ο κ. Μπελέρης.

«Είμαστε όλοι αισιόδοξοι, πιστεύουμε ότι κάποια στιγμή και η Αλβανία θα λειτουργήσει με νόμους και κανόνες ως κράτος δικαίου, οπότε νομίζουμε ότι κάποια στιγμή θα δικαιωθεί και ο αγώνας του και ο λαός που τον ψήφισε».

«Έχουν γίνει διάφορες ενέργειες από την πλευρά της Ελλάδος στο ανώτατο επίπεδο. Σήμερα στη Χειμάρρα 13.30 ώρα έχουμε συνάντηση με τον κ. Κεφαλογιάννη ο οποίος είναι πρόεδρος για την ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ. Είδατε και το ψήφισμα απ΄ το Ευρωκοινοβούλιο, έχει διεθνοποιηθεί το θέμα και ελπίζουμε κάποια στιγμή να δικαιωθεί ο Φρέντι Μπελέρης», κατέληξε ο αδερφός του δημάρχου Χειμάρρας.