Το πτώμα ενός Γερμανού μεγιστάνα ακινήτων που εξαφανίστηκε την περασμένη εβδομάδα βρέθηκε τεμαχισμένο μέσα σε έναν καταψύκτη σε ενοικιαζόμενο σπίτι στην Ταϊλάνδη, σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές. Ο 62χρονος Χανς Πίτερ Μακ, αγνοούνταν από τις 4 Ιουλίου, όταν η 24χρονη Ταϊλανδή σύζυγός του είπε ότι δεν επέστρεψε στο σπίτι μετά από μια επαγγελματική συνάντηση, σύμφωνα με την Bangkok Post.

Το διαμελισμένο πτώμα του ανακαλύφθηκε σε καταψύκτη το βράδυ της Δευτέρας και φέρεται να νοικιάστηκε από Γερμανό φίλο του Μακ, όπως μεταδίδει η Pattaya News επικαλούμενη έναν γείτονα.

Οι αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι τα τεμαχισμένα μέρη του σώματος που τοποθετήθηκαν σε σακούλες απορριμμάτων και στη συνέχεια μπήκαν στην κατάψυξη ανήκαν στον αγνοούμενο Γερμανό. Οι ερευνητές οδηγήθηκαν στο σπίτι αφού το βίντεο παρακολούθησης κατέγραψε τον ίδιο καταψύκτη φορτωμένο στο πίσω μέρος μιας μαύρης νταλίκας που μεταφέρθηκε από ξένους υπηκόους.

Ο 35χρονος Rewat Rodchuen, που ήταν γείτονας είπε στην εφημερίδα, ότι ένας Γερμανός ονόματι Όλαφ και μια Γερμανίδα με αναπηρία ζούσαν στο σπίτι για περίπου τρεις μήνες και ήταν συνεργάτες του Mack. Και οι δύο οδηγήθηκαν στον Ανακριτή μαζί με έναν τρίτο Γερμανό. Η αστυνομία πάντως εκτιμά ότι εμπλέκονται και Ταϊλανδοί υπήκοοι στη δολοφονία του Μακ. Πριν τη φρικτή ανακάλυψη, οι αστυνομικοί βρήκαν το αυτοκίνητο του Μακ εγκαταλελειμμένο σε ένα πάρκινγκ ενός συγκροτήματος το πρωί της Κυριακής (09/10). Η Mercedes είχε ίχνη είτε ψυκτικού είτε λευκαντικού στα καθίσματα, στο ταμπλό, στο τιμόνι και στο κιβώτιο ταχυτήτων.

«Υπήρχε πρόθεση να καταστραφούν στοιχεία και η υπόθεση δείχνει ότι η εξαφάνιση του Χανς Πέτερ Μακ ήταν ύποπτη», δήλωσε ο αρχηγός ερευνών της επαρχιακής αστυνομικής περιφέρειας, Τιρατσάι Τσανμανμόρ. Ένας τοπικός πωλητής τροφίμων δήλωσε πως είδε δύο γυναίκες να βγαίνουν από το όχημα που ήταν σταθμευμένο εκεί λίγες μέρες νωρίτερα.

Η οικογένεια του Μακ είχε προσφέρει ανταμοιβή τριών εκατομμυρίων μπατ – που αντιστοιχεί περίπου σε 85.900 δολάρια σε δολάρια ΗΠΑ – για πληροφορίες που θα βοηθούσαν στην υπόθεση. Η σύζυγός του, Piraya Boonmak, είπε ότι απέτυχε να τη συναντήσει για ένα μεσημεριανό ραντεβού που είχαν προγραμματίσει. Όταν προσπάθησε να του τηλεφωνήσει, εκείνος δεν απάντησε και της έστειλε μήνυμα ότι θα την καλούσε πίσω.

Έπειτα από περισσότερες προσπάθειες να τον συναντήσει, φέρεται να έστειλε μήνυμα ότι ήταν ακόμα με έναν επιχειρηματία πελάτη στις 10 μ.μ. — αλλά η Boonmak είπε ότι ο σύζυγός της δεν της έστελνε ποτέ μήνυμα στα πέντε χρόνια που ήταν μαζί, ανέφερε το Thai PBS World.