Μπορεί την προηγούμενη εβδομάδα το ενδιαφέρον στην Ελλάδα να μονοπώλησαν οι εκλογές και η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, παγκοσμίως, όμως, τα γεγονότα που συνέβησαν είναι αξιοσημείωτα, τουλάχιστον για τα μάτια του κόσμου. Και μιλώντας κυριολεκτικά, οι παρακάτω φωτογραφίες από την εβδομάδα που μας πέρασε μπορούν να δώσουν μια νότα αισιοδοξίας και χαράς στον θεατή.

Τα όμορφα ηλιοβασιλέματα, το παιδί που δίνει το λουλούδι της στον πάπα αλλά και οι παρελάσεις υπερηφάνειας είναι μόνο κάποια από τα γεγονότα που μπορούν να γεμίσουν τα μάτια μας με χρώματα και συναισθήματα.

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες. Σε αυτές συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Ελλάδα: Νέα Δημοκρατία και νέα κυβέρνηση

Κυριάκος Μητσοτάκης

Την Τρίτη 27/06 είχαμε την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς το κόμμα του, Νέα Δημοκρατία, κατάφερε να κερδίσει τις εκλογές με 40,56%. Η χαρά των βουλευτών και των υπουργών είναι ολοφάνερη, με τους υπουργούς να είναι έτοιμοι να δουλέψουν για ένα καλύτερο μέλλον τα επόμενα 4 χρόνια.

Χαμόγελα και όμορφες παρουσίες στο Προεδρικό Μέγαρο

Στο πλευρό του συζύγου της, η Μαρέβα Γκραμπόφσκι στέκεται εκεί δείχνοντας την υποστήριξή της στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι επέλεξε να φορέσει μια λευκή δημιουργία, ενώ το βλέμμα της, κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας, απέπνεε την αισιοδοξία που νιώθει για τα επόμενα 4 χρόνια. Επιπλέον, στην ορκωμοσία ήταν μαζί του και τα τρία του παιδιά.

Όλγα Κεφαλογιάννη: Η νέα Υπουργός Τουρισμού ρίχνεται στη μάχη

Μια προσθήκη στην ομάδα των Υπουργών της νέας κυβέρνησης ήταν αυτή της Όλγας Κεφαλογιάννη, η οποία επιλέχθηκε από τον πρωθυπουργό ως Υπουργός Τουρισμού. Πέρα από το σοβαρό ρόλο που ανέλαβε αλλά και τις υψηλές προσδοκίες που έχουν οι συνάδελφοι και οι Έλληνες από εκείνη, η Όλγα Κεφαλογιάννη εντυπωσίασε με την εμφάνισή της. Επιλέγοντας και εκείνη ένα λευκό σύνολο, χάρισε το χαμόγελό της σε όλους.

Βρετανία: Το φεστιβάλ του Glastonbury και η τελευταία συναυλία του Elton John

Μπροστά σε 120.000 θεατές, ο Elton John έδωσε την τελευταία του συναυλία στο φεστιβάλ Glastonbury στη Βρετανία. Εμφανώς συγκινημένος, ο Elton είπε σε όλους όσους τον παρακολουθούσαν: «Είμαι τόσο χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ αυτό. Είναι μια πολύ ιδιαίτερη και συναισθηματική βραδιά για μένα, καθώς ίσως είναι η τελευταία μου συναυλία Μεγάλη Βρετανία. Καλύτερα να παίξω καλά και μακάρι να σας διασκεδάσω γιατί στέκεστε στο πλευρό μου τόσο καιρό».

Βατικανό: Το λουλούδι στον Πάπα

Καθώς ο Πάπας Φραγκίσκος έφτανε στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό για την εβδομαδιαία γενική ακρόαση, ένα μικρό κορίτσι εμφανίστηκε στον δρόμο του. Με μια όμορφη χειρονομία, το κορίτσι έδωσε ένα ανθισμένο λουλούδι στον Πάπα, καθώς τα μάτια της τον κοιτούσαν με θαυμασμό.

Φρανκφούρτη: Το όμορφο ηλιοβασίλεμα πέφτει στα χωράφια

Η φωτογραφία από τη Φρανκφούρτη που δείχνει το ηλιοβασίλεμα να πέφτει σε ένα χωράφι της πόλης, αποδεικνύει πως το ηλιοβασίλεμα είναι όμορφο από όπου και αν το δει κανείς. Ο ήλιος πέφτει, βάφοντας τον ουρανό και τα σύννεφα με όλη τη χρωματική παλέτα του ροζ και του μωβ, ενώ το κλασικό πορτοκαλί χρώμα του απογευματινού ήλιου υπόσχεται πως και αύριο, ο ήλιος θα ανατείλει ξανά.

Νέα Υόρκη: H πόλη στους ρυθμούς του Pride Month

Αυτή την εβδομάδα, στο Μεγάλο Μήλο έλαβε χώρα η καθιερωμένη Pride παρέλαση. Χρώματα, γκλίτερ και ουράνια τόξα γέμισαν τους δρόμους της Νέας Υόρκης, με τους συμμετέχοντες να γιορτάζουν τη διαφορετικότητά τους. Ωστόσο, από την παρέλαση δεν έλειψαν και οι φασαρίες, οι οποίες αμαύρωσαν την πιο χαρούμενη ημέρα κάποιων.

Μέκκα, Σαουδική Αραβία: Δύο εκατομμύρια πιστοί έσπευσαν στην πόλη για το ετήσιο προσκύνημα Χατζ

Νερό ψεκάζεται σε μουσουλμάνους προσκυνητές καθώς προσεύχονται στο λόφο, γνωστό ως το Βουνό του Ελέους, στην πεδιάδα του Αραφάτ, κατά τη διάρκεια του ετήσιου προσκυνήματος Χατζ, κοντά στην ιερή πόλη της Μέκκας, στη Σαουδική Αραβία. Περίπου δύο εκατομμύρια προσκυνητές συγκλίνουν στην ιερή πόλη της Μέκκας της Σαουδικής Αραβίας για το μεγαλύτερο Χατζ από τότε που η πανδημία του κορονοϊού περιόρισε σοβαρά την πρόσβαση σε έναν από τους πέντε πυλώνες του Ισλάμ.

Μίσιγκαν, ΗΠΑ: Ο καπνός από τις φωτιές του Καναδά συνεχίζει να πνίγει τις Αμερικάνικες πολιτείες

Βδομάδες μετά το ξέσπασμα της μεγάλης φωτιάς στον Καναδά, ο καπνός που βγαίνει από αυτή συνεχίζει να πνίγει τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Στο Σικάγο, ένα άτομο περπατά κατά μήκος της όχθης της λίμνης Μίσιγκαν, καθώς ο ορίζοντας του κέντρου της πόλης είναι καλυμμένος με ομίχλη από τις καναδικές πυρκαγιές.