Η Ιταλία βρίσκεται σε σοκ τις τελευταίες ημέρες, καθώς ένα τραγικό δυστύχημα έλαβε χώρα στη Ρώμη. Κάτι που ξεκίνησε από ένα challenge μεταξύ δύο 20χρονων Ιταλών youtubers, κατέληξε στο να σκοτωθεί ένα 5χρονο αγόρι εξαιτίας μιας σφοδρής σύγκρουσης δύο αυτοκινήτων.

Χθες, το πεντάχρονο αγόρι ταξίδευε με τη μητέρα του και την τρίχρονη αδελφή του. Το δυστύχημα, στη περιοχή Acilia και Casal Palocco της Ρώμης, συνέβη όταν ένας 20χρονος άνδρας οδηγούσε το SUV Lamborghini, το οποίο είχε ενοικιαστεί για δύο ημέρες, με άλλα τέσσερα άτομα, συγκρούστηκε με το αμάξι που επέβαινε η οικογένεια. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα υπόλοιπα άτομα που επέβαιναν στο SUV ενδέχεται να αποσπούσαν την προσοχή του οδηγού με κινητά τηλέφωνα ή βιντεοκάμερες που χρησιμοποιούνταν για τη λήψη βίντεο.

Η αστυνομία κατέσχεσε τα κινητά τηλέφωνα των νεαρών που επέβαιναν στο όχημα, για να ελέγξει ποιος γύριζε το εκείνη τη στιγμή, ίσως για μια πρόκληση στο YouTube. Η υπόθεση αυτή επιβεβαιώνεται και από ένα βίντεο 15 δευτερολέπτων που εμφανίστηκε στο διαδίκτυο, στο οποίο ένας από τους νεαρούς λέει: «Δεύτερη μέρα σε μια Lamborghini, μέχρι στιγμής όλα καλά». Στο μεταξύ, το αλκοτέστ που διενεργήθηκε στον οδηγό του SUV ήταν αρνητικό, αλλά οι εισαγγελείς κατηγορούν τον 20χρονο οδηγό για ανθρωποκτονία από αμέλεια στο δρόμο.

Οι ανακριτές εξετάζουν, επίσης, τη θέση των τεσσάρων ατόμων που επέβαιναν στο αυτοκίνητο. Θα μπορούσαν να κατηγορηθούν για συνωμοσία αν αποδειχθεί ότι στις φάσεις που προηγήθηκαν του δυστυχήματος γύριζαν ένα βίντεο που θα αναρτούσαν στα κοινωνικά δίκτυα για μια διαδικτυακή «πρόκληση», όπως αναφέρεται στο tg24.sky.it.

Νεκρό 5χρονο αγόρι

Μετά τη σύγκρουση της Lamborghini με το αμάξι στο οποίο επέβαινε ο 5χρονος, η κατάσταση του παιδιού φάνηκε αμέσως απελπιστική. Όταν έφτασε βοήθεια, είχε πάθει ήδη καρδιακή ανακοπή. Στο νοσοκομείο, οι γιατροί στα επείγοντα δεν είχαν άλλη επιλογή από το να τον κηρύξουν νεκρό. Το βράδυ, ο πατέρας πήγε στο νοσοκομείο για να αναγνωρίσει τη σορό. Η 29χρονη μητέρα και η τρίχρονη κόρη τους τραυματίστηκαν επίσης στο ατύχημα. Οι δύο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ η κατάστασή τους δεν είναι σοβαρή – το κοριτσάκι πήρε σήμερα εξιτήριο.

Τα βίντεο στο YouTube

Το ατύχημα μπορεί να ήταν συνέπεια μιας «πρόκλησης» που συμμετείχαν τα αγόρια στη Lamborghini, τα οποία δεν έπαθαν τίποτα και δεν τραυματίστηκαν. Πρόκειται για ένα είδος πρόκλησης να τρέξουν με ένα αυτοκίνητο για πολλές ώρες, όλα βιντεοσκοπημένα από smartphones και μοιρασμένα στο YouTube. Οι νέοι είναι πέντε 20χρονοι influencers, μεταξύ των οποίων και μια κοπέλα.

Ένας από αυτούς είναι ο ιδρυτής του καναλιού «The borderline», το οποίο συγκεντρώνει «τα πιο παράλογα βίντεο στο YouTube της Ιταλίας». Το προφίλ έχει 600.000 συνδρομητές στο YouTube και δεκάδες εκατομμύρια προβολές.

Ένας μάρτυρας συγγενής του θύματος ανέφερε: «Μισή ώρα πριν σκοτώσουν τον ξάδελφό μου, οι πέντε τους ήταν σε μαγαζί fast food και είπαν στον καλύτερο φίλο μου ότι προετοιμάζονταν για αυτή την πρόκληση. Τους εύχομαι να βιντεοσκοπηθούν το συντομότερο δυνατό πίσω από τα κάγκελα».