Στη σύλληψη δύο Ελληνοκυπρίων στην Αγία Νάπα προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές της Αμμοχώστου. Οι δύο δράστες φέρεται να χτύπησαν 25χρονη Τουρκοκύπρια, τραυματίζοντάς την στο πρόσωπο.

Οι δύο συλληφθέντες Ελληνοκύπριοι, 22 και 30 ετών, αντίστοιχα, κατηγορούνται για «επίθεση και πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης», σε βάρος της 25χρονης Τουρκοκύπριας.

Σύμφωνα με το Sigmalive.com, όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα του Σαββάτου, 3 Ιουνίου, στην πλατεία της Αγίας Νάπας όταν μία παρέα Ελληνοκυπρίων διαπληκτίστηκε με παρέα Τουρκοκυπρίων με αποτέλεσμα να πιαστούν στα χέρια.

Τότε δύο Ελληνοκύπριοι, ηλικίας 22 και 30 χρόνων, φέρεται να χτύπησαν την νεαρή Τουρκοκύπρια.

Η 25χρονη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου όπου διαπιστώθηκαν τραυματισμοί στο μάτι και σε άλλα μέρη του σώματός της.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου και αποφασίστηκε να κρατηθούν έως την Τετάρτη, 7 Ιουνίου.

Ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης, επικοινώνησε σήμερα με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ, και τον ενημέρωσε για τις ενέργειες της κυπριακής αστυνομίας σε σχέση με τον ξυλοδαρμό της 25χρονης Τουρκοκύπριας από δύο νεαρούς Ελληνοκύπριους. Ο κ. Χροστδουλίδης καταδίκασε τη συμλεριφορά των δύο νεαρών και όπως φέρεται να ανέφερε στον Ε. Τατάρ, οι δράστες συνελήφθησαν και επιλαμβάνεται η Δικαιοσύνη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κύπριος Πρόεδρος είπε στον Τουρκοκύπριο ηγέτη πως δεν φαίνεται να είναι περιστατικό ρατσιστικής επίθεσης αλλά απαράδεκτης και καταδικαστέας παραβατικής συμπεριφοράς. Επίσης ο Ερσίν Τατάρ επικοινώνησε με τη νεαρή Τουρκοκύπρια και της ευχήθηκε περαστικά διαβεβαιώνοντας πως θα δώσει συνέχεια στην υπόθεση.

Η νεαρή με ανάρτηση στο Διαδίκτυο ανέφερε ότι δέχθηκε επίθεση λόγω της τουρκοκυπριακής καταγωγής της. Διατύπωσε παράπονα για την αντιμετώπιση της από τις αρχές του ψευδοκράτους που δεν έκαναν τίποτα για να τη βοηθήσουν.