Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην ιταλική κοινωνία ερασιτεχνικό βίντεο που δείχνει αστυνομικούς να χτυπούν με γκλομπ και να ψεκάζουν σπρέι πιπεριού μια τρανσέξουαλ γυναίκα στο Μιλάνο.

Το βίντεο που τράβηξε ένοικος πολυκατοικίας που βρίσκεται κοντά στο πανεπιστήμιο Μποκόνι της πόλης έγινε γρήγορα viral και εξόργισε τους χρήστες του διαδικτύου και εξαιτίας των αντιδράσεών τους και της ανάδειξης του θέματος από τα ιταλικά ΜΜΕ, η αστυνομία ανακοίνωσε πως διεξάγει εσωτερική έρευνα.

Στις εικόνες φαίνονται καθαρά τέσσερις αστυνομικοί να προσπαθούν να ακινητοποιήσουν την γυναίκα, χτυπώντας την πολλές φορές στο κεφάλι και στα πλευρά, ενώ εκείνη προσπαθεί να αμυνθεί και δεν έχει βίαιη συμπεριφορά.

Σύμφωνα με τη «La Repubblica», η γυναίκα είναι μια 41χρονη τρανσέξουαλ από τη Βραζιλία. Στο μεταξύ, οι πληροφορίες των ιταλικών ΜΜΕ αναφέρουν πως πριν από το επεισόδιο, η τρανσέξουαλ βρισκόταν στο Πάρκο Τρότερ του Μιλάνου, όπου ορισμένοι γονείς μαθητών σχολείου, ανέφεραν την παρουσία της τρανς γυναίκας «σε εμφανή κατάσταση ψυχοφυσικής διαταραχής και ότι παρενοχλούσε κόσμο και επιχειρούσε να γδυθεί».

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η 41χρονη συνοδεύτηκε στο περιπολικό, με προορισμό ένα τοπικό αστυνομικό τμήμα σε απόσταση μεγαλύτερη των πέντε χιλιομέτρων, όπου και άρχισε να κλωτσά δύο αστυνομικούς όταν το όχημα σταμάτησε, ενώ στη συνέχεια προσπάθησε να διαφύγει.

Επίσης, έγινε γνωστό πως η γυναίκα δέχτηκε μήνυση για αντίσταση σε αστυνομικό όργανο, το περιστατικό προκάλεσε σφοδρότατες αντιδράσεις. Ο δήμαρχος του Μιλάνο, Μπέπε Σάλα, μίλησε περί «σοβαρής υπόθεσης», και η γερουσιάστρια Ιλάρια Κούκι, αδελφή του Στέφανου Κούκι, ενός νεαρού άντρα που σκοτώθηκε το 2009 ενώ βρισκόταν υπό αστυνομική κράτηση, προανήγγειλε πως θα φέρει την υπόθεση στην προσοχή της Ιταλικής Ολομέλειας.