Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προηγείται με ποσοστό 52,12% με καταμετρημένο το 51,3% των ψήφων. Ο μεγάλος αντίπαλος του Τούρκου προέδρου και υποψήφιος έξι κομμάτων της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου λαμβάνει ποσοστό 42,01%. Ο τρίτος υποψήφιος Σινάν Ογάν συγκεντρώνει ποσοστό 5,33% και ο Μουχαρέμ Ιντζέ 0,54%. 

Στο καταμετρημένο 51,3% των ψήφων σταδιακά ενσωματώνονται η Κωνσταντινούπολη και τα άλλα μεγάλα αστικά κέντρα της Τουρκίας και ενισχύεται το ποσοστό του υποψηφίου της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Τα στοιχεία αυτά προέρχονται από το πρακτορείο «Ανατολή» (Anadolu Agency) το οποίο το κατηγορεί η πλευρά Κιλιτσντάρογλου για χειραγώγηση αποτελεσμάτων.

Πυρά κατά Anadolu από Γιαβάς και Ιμάμογλου

Πυρά κατά του κρατικού πρακτορείου Anadolu για στρεβλή μετάδοση αποτελεσμάτων εξαπέλυσαν οι εκλεγμένοι με το CHP δήμαρχοι της Άγκυρας και της Κωνσταντινούπολης, Μανσούρ Γιαβάς και Εκρέμ Ιμάμογλου σε συνέντευξη Τύπου στην τουρκική πρωτεύουσα.

Η αντιπολίτευση κατηγορεί το Anadolu ότι μετέδωσε πρώτα τις καταμετρημένες ψήφους του AKP σε μια στρεβλή εικόνα του συνολικού αποτελέσματος και υποστηρίζει ότι προηγείται. Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) διεξάγει παράλληλη καταμέτρηση με δικούς του παρατηρητές σε κάθε κάλπη και φωτογραφίζοντας κάθε ψηφοδέλτιο κατά την καταμέτρησή του.

«Σύμφωνα με τα αποτελέσματά μας, με καταμετρημένο το 23,87% των ψήφων, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου προηγείται», είπε ο Γιαβάς. Και πρόσθεσε: «Αυτά τα στοιχεία προέρχονται από όλη την Τουρκία και μπορώ να πω ότι είμαστε μπροστά στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα».

Ο Ιμάμογλου, του οποίου την εκλογή ως δημάρχου της Κωνσταντινούπολης το 2019 είχε αμφισβητήσει αρχικά ο Ερντογάν μέχρι να ανακηρυχθεί νικητής για δεύτερη φορά, εξαπέλυσε επίσης μύδρους κατά του Anadolu. «Δυστυχώς, εξακολουθούμε να βιώνουμε το σκηνικό, που βλέπουμε σε κάθε εκλογές. Μια άλλη περίπτωση του Anadolu […] Η φήμη του AA είναι κάτω από το μηδέν», είπε.