Ελεύθεροι αφέθηκαν τόσο ο Μαρκ Ταραμπέλα όσο και ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φρανσέσκο Τζιόρτζι που κατηγορούνται για το Qatar Gate. Οι δύο άνδρες είχαν αφεθεί ελεύθεροι υπό όρους με απόφαση της εισαγγελίας των Βρυξελλών, ενώ πλέον σύμφωνα με τη Le Soir καταργείται και το ηλεκτρονικό βραχιολάκι που ήταν υποχρεωμένοι να φορούν.

Σύμφωνα με τη βέλγικη εφημερίδα, η βελγική εισαγγελία αναφέρει ότι πλέον «δεν υπάρχει λόγος για τον προδικαστικό περιορισμό τους». Για αρκετούς μήνες, η εισαγγελία πραγματοποιεί μια ευρεία έρευνα για τις προσπάθειες του Κατάρ και του Μαρόκο να επηρεάσουν αποφάσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο Πιερ Αντόνιο Παντζέρι συνελήφθη στις 9 Δεκεμβρίου του 2022, όπως και ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι, η Εύα Καϊλή και ο πατέρας της, ο Νικολό Φίγκα – Ταλαμάνκα, και ο συνδικαλιστής Λούκα Βινσεντίνι. Στις 11 Φεβρουαρίου, συνελήφθη και ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα.

Όλοι έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, με τελευταία την Εύα Καϊλή που αφέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό στις 14 Απριλίου.