Η ολλανδική αστυνομία συνέλαβε έναν Ουκρανό άνδρα που οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ. Το όνομά του, όπως αναγραφόταν στην άδεια οδήγησης, ήταν Μπόρις Τζόνσον.

Στην ουσία όμως επρόκειτο για πλαστή άδεια οδήγησης, η οποία έφερε τη φωτογραφία του πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας καθώς και την ημερομηνία γέννησης. Επίσης, η πλαστή άδεια φέρεται να εκδόθηκε το 2019 και να ισχύει μέχρι το τέλος του έτους 3000.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Θιτζ Ντάμστρα δήλωσε ότι οι αστυνομικοί ερεύνησαν ένα περιστατικό λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής (30/4), όταν ένα αυτοκίνητο προσέκρουσε σ’ έναν στύλο κοντά στη γέφυρα Έμα στη βόρεια πόλη Γκρόνινγκεν.

Το αυτοκίνητο εγκαταλείφθηκε, αλλά η αστυνομία πληροφορήθηκε αργότερα ότι ο οδηγός παρέμενε στη γέφυρα.

«Το άτομο δεν μπορούσε να αναγνωρίσει την ταυτότητά του και αρνήθηκε να υποβληθεί σε αλκοτέστ», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας. Ο 35χρονος άνδρας, από την πόλη Ζούιντχορν, δυτικά του Γκρόνινγκεν, συνελήφθη, ενώ η αστυνομία ερεύνησε το αυτοκίνητο. «Στο εσωτερικό του βρέθηκε μία πλαστή άδεια οδήγησης που ανήκε στον Μπόρις Τζόνσον».

Η αστυνομία του Γκρόνινγκεν ανέφερε στον λογαριασμό της στο Instagram πως «Δυστυχώς γι’ αυτό το άτομο, δεν πέσαμε στην παγίδα της πλαστογραφίας του».

Επιπλέον, η αστυνομία δεν μπορούσε να αποκαλύψει πού φτιάχτηκε το πλαστό έγγραφο, αλλά η Κίσια Χέκστερ, πρώην ανταποκρίτρια του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα NOS στη Ρωσία, ανέφερε μέσω social media ότι οι πλαστές άδειες οδήγησης μπορούν εύκολα να αγοραστούν σε τουριστικά καταστήματα στην Ουκρανία.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας πρόσθεσε πως «Απ’ όσο γνωρίζω, ο πραγματικός Μπόρις Τζόνσον δεν βρισκόταν στην Ολλανδία εκείνη τη στιγμή».