Οι οκτώ κατηγορούμενοι για τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα αναμένεται να βρεθούν ενώπιον του Επιμελητηρίου Εφετών και Εγγυήσεων του San Isidro με την κατηγορία της «ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο», όπως επιβεβαιώθηκε την Τρίτη. Ο θάνατος του άσου του ποδοσφαίρου, Ντιέγκο Μαραντόνα, εξακολουθεί να ερευνάται και το επόμενο βήμα θα είναι η προφορική δίκη των κατηγορουμένων.

Οι οκτώ κατηγορούμενοι, από την εισαγγελία, που θα δικαστούν είναι: ο νευροχειρουργός Leopoldo Luque, η ψυχίατρος Agustina Cosachov, ο ψυχολόγος Carlos Ángel Charly Díaz, η ιατρική συντονίστρια του προπληρωμένου Swiss Medical, Nancy Edith Forlini, ο συντονιστής νοσηλευτής Mariano Ariel Perroni, οι νοσηλευτές Ricardo Omar Almirón και Dahiana Gisela Madrid και ο κλινικός γιατρός Pedro Pablo Di Spagna.

Σύμφωνα με το αρχικό αίτημα των εισαγγελέων για τη διεξαγωγή δίκης, οι κατηγορούμενοι θα μπορούσαν να είχαν ανατρέψει την καρδιακή κατάσταση του Μαραντόνα. Προς το παρόν, δεν έχει ζητηθεί προφυλάκιση των κατηγορουμένων, οπότε θα είναι ελεύθεροι μέχρι τη δίκη. Όσον αφορά τις ποινές που θα μπορούσαν να επιβληθούν, κυμαίνονται από 8 έως 25 χρόνια φυλάκισης.

Η περίπτωση των Luque και Cosachov

Μεταξύ των οκτώ κατηγορουμένων ξεχωρίζουν οι περιπτώσεις του νευροχειρουργού Leopoldo Luque και της ψυχιάτρου Agustina Cosachov. Σύμφωνα με το tycsports.com, και οι δύο αντιμετωπίζουν άλλες δύο κατηγορίες πέραν αυτής της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Στην περίπτωση του Luque, ο ίδιος κατηγορείται για το αδίκημα της «χρήσης πλαστού ιδιωτικού εγγράφου», καθώς κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε πλαστή υπογραφή του Ντιέγκο Μαραντόνα για να ζητήσει ιατρικό φάκελο. Όσον αφορά την Cosachov, η άλλη κατηγορία είναι αυτή του «ιδεολογικού ψεύδους», καθώς κατηγορείται ότι συνέταξε πιστοποιητικό για τη διανοητική ικανότητα του σταρ χωρίς να τον έχει επισκεφθεί.