Πρόσφεραν στους άστεγους σπίτια από χαρτόνι

Στο πλαίσιο του εορταστικού πνεύματος


ΚΟΣΜΟΣ
13:53
23/12/2010
Πρόσφεραν στους άστεγους σπίτια από χαρτόνι
1
loading

Μικρά σπίτια σε χαρτόνι αποφάσισαν να δωρίσουν στους άστεγους της Γένοβας η «Io ricreo», μία τοπική εθελοντική οργάνωση με περιβαλλοντικές ευαισθησίες, και η κοινότητα καθολικών του San Benedetto al Porto.

Η πρώτη ύλη των πρωτότυπων σπιτιών είναι το αμπαλάζ των ηλεκτρικών συσκευών, αλλά και των τροφίμων, και διατίθεται από σούπερ μάρκετ, πολυκαταστήματα ηλεκτρικών ειδών και τη δημοτική υπηρεσία περισυλλογής απορριμμάτων.

Με την πρωτοβουλία τους, οι υπεύθυνοι των δύο οργανώσεων στοχεύουν στην παροχή βοήθειας προς τους άστεγους, ώστε να προστατεύονται έστω και στοιχειωδώς από το κρύο.

«Συναρμολογώντας» εύκολα τα χαρτόνια, σε σχετικά προφυλαγμένους χώρους, όπως σταθμούς τρένων ή προαύλια εκκλησιών, δημιουργείται ένα μικρό σπίτι, που θυμίζει σκηνή κάμπιγκ. Οι άστεγοι κοιμούνται πιο άνετα και το πρωί δίνουν το μικρό τους «πτυσσόμενο σπίτι», καθαρό, σε εθελοντές, για να τους το παραδώσουν και πάλι το βράδυ.

Η οικολογική σκηνή έχει διαστάσεις 2,25 Χ 1,85 και στη διαδικασία συναρμολόγησής της συμμετέχουν και μαθητές δημόσιων γυμνασίων της Γένοβας.

Οι υπεύθυνοι του «Io ricreo» εξήγησαν ότι η πρωτοβουλία εξελίχθηκε σε σημαντική βοήθεια προς τους αστέγους να αντιμετωπίσουν το μεγάλο ψύχος των περασμένων ημερών.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Παναγιώτης

    πραγματικά έγινε η είναι ανέκδοτο ,

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει