Στην πτήση JL331 της Japan Airlines οι επιβάτες έζησαν εφιαλτικές στιγμές. Το αεροπλάνο, που ξεκίνησε από το αεροδρόμιο Haneda στο Τόκιο με προορισμό τη Φουκουόκα, θα έκανε το καθιερωμένο του δρομολόγιο διάρκειας δύο ωρών. Το εφιαλτικό ταξίδι αυτό, όμως, κατέληξε να διαρκεί επτά ολόκληρες ώρες.

Η πτήση JL331, που επρόκειτο να απογειωθεί από το αεροδρόμιο Haneda στις 6.30 μ.μ. της Κυριακής, είχε προγραμματισμένη προσγείωση στις 8.30 μ.μ. στη Φουκουόκα. Την τελευταία στιγμή, όμως, μια αλλαγή αεροπλάνου σήμαινε ότι η απογείωση θα καθυστερούσε για 90 λεπτά, όπως μετέδωσε το NDTV.

Αλλά μετά την καθυστερημένη αναχώρηση, το αεροπλάνο αναγκάστηκε να επιστρέψει ξανά στο Τόκιο, αφού μετά το επτάωρο ταξίδι μετ’ επιστροφής, έφτασαν σχεδόν στον τελικό προορισμό τους – μόνο και μόνο για να τους πουν να γυρίσουν πίσω.

Ο λόγος ήταν ότι η Φουκουόκα έχει όριο προσγείωσης για τα εμπορικά αεροπλάνα στις 10 μ.μ. Όταν, όμως, το αεροπλάνο βρέθηκε στον αέρα, η πτήση προβλεπόταν να προσγειωθεί με τέσσερα λεπτά διαφορά. Ωστόσο, εξαιτίας άλλων καθυστερήσεων και ισχυρών ανέμων, το JL331 δεν έλαβε άδεια προσγείωσης, καθώς οι αρμόδιοι δε θεώρησαν τον λόγο της καθυστέρησης, δηλαδή την αλλαγή αεροπλάνου, ως «αναπόφευκτο». Έτσι, οι πιλότοι δεν είχαν άλλη επιλογή, από το να επιστρέψουν στο Τόκιο.

Η περιπέτεια, όμως, δε σταμάτησε εδώ, καθώς το αεροπλάνο ανακατευθύνθηκε για να προσγειωθεί στο Διεθνές Αεροδρόμιο Kansai κοντά στην Οσάκα, όπου και προσγειώθηκε στις 11.59μμ. Όπως μεταδίδει η Daily Mail, και στο Κανσάι υπήρχαν προβλήματα. Η έλλειψη προσωπικού και διαθέσιμων μέσων μεταφοράς οδήγησε στο να συγκεντρώσουν τους εξαντλημένους επιβάτες και να τους βάλουν σε μια άλλη πτήση.

Το εφιαλτικό ταξίδι των επτά ωρών έφτασε στο τέλος του, όταν το αεροπλάνο απογειώθηκε και πάλι στις 1.56 π.μ. από το Κανσάι και προσγειώθηκε στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας στις 2.44 π.μ. το πρωί της Δευτέρας.