Η Τουρκία δεν έχει συνέλθει μετά το φονικό χτύπημα του εγκέλαδου και σημειώθηκε ένας νέος σεισμός που ήταν 6,4 Ρίχτερ και σύμφωνα με αναφορές έχει προκαλέσει σοβαρές ζημιές στις σεισμόπληκτες περιοχές, ενώ σύμφωνα με τον Σοϊλού τρία άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες εκκενώνονται νοσοκομεία που νοσηλεύονταν τραυματίες εξαιτίας της πρόσφατης δόνησης, ενώ ο κόσμος βγήκε στους δρόμους, για να μην παγιδευτεί στα κτίρια, τα οποία αποδείχθηκε πως στη πλειοψηφία τους δεν διαθέτουν αντισεισμική ασφάλεια.

Επίσης, η τουρκική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών AFAD κάλεσε τους κατοίκους της επαρχίας Χατάι να μην πλησιάζουν στις ακτές, προειδοποιώντας ότι υπάρχει κίνδυνος να ανέβει η στάθμη της θάλασσας.

Μάλιστα, τουλάχιστον 213 άτομα έχουν τραυματιστεί από την νέα δόνηση, ενώ ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί.

Σημειώθηκε πως ο σεισμός, μεγέθους 6,4 βαθμών, σημειώθηκε στις 19.04 (τοπική ώρα) και έγινε αισθητός σε μεγάλη απόσταση. Τρία λεπτά αργότερα ακολούθησε μια δόνηση 5,8 βαθμών, σύμφωνα με την AFAD, η οποία εξέφρασε τον φόβο ότι μπορεί να ανέβει η στάθμη της θάλασσας «μέχρι και 50 εκατοστά».

Ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου είπαν ότι οι σεισμοί έγιναν επίσης αισθητοί στο Χαλέπι, στη βορειοδυτική Συρία, όπου πανικόβλητοι κάτοικοι βγήκαν από τα σπίτια τους στον δρόμο. Ένας φωτορεπόρτερ είπε ότι είδε να πέφτουν τοίχοι κτιρίων τα οποία είχαν υποστεί ζημιές από τον μεγάλο σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου.

Στην Αντάκια, ο σεισμός προκάλεσε επίσης πανικό στους κατοίκους. Σε μια πλατεία, ο Άλι Μαζλούμ, ένας 18χρονος Σύρος, είπε ότι βρισκόταν μαζί με τους διασώστες της AFAD που αναζητούσαν τα πτώματα των συγγενών του, όταν σημειώθηκε ο σεισμός. «Μας αιφνιδίασε, δεν ξέραμε τι να κάνουμε. Αρπαχτήκαμε ο ένας από τον άλλο και ακριβώς μπροστά μας οι τοίχοι άρχισαν να καταρρέουν. Είχαμε την εντύπωση ότι η γη θα άνοιγε στη μέση και θα μας κατάπινε».