Λίγες μέρες πριν τον θάνατό του σε ηλικία 66 ετών, τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Michael Harris, ένας Βρετανός ναύτης, αστειεύτηκε στα παιδιά του πως σαν τελευταία του επιθυμία θα ήθελε να ρίξουν το προσθετικό του πόδι στη θάλασσα, με την ελπίδα ότι αυτό θα έφτανε μέχρι την Ίμπιζα, το νησί της Ισπανίας.

Η κόρη του, Natalie Denning, και οι γιοί του Ricci Harris και Daniel Harris, εκπλήρωσαν την επιθυμία του και πέταξαν το πόδι του στη γενέτειρα του Michael, στο Lydney της Αγγλίας, στις 19 Ιανουαρίου.

Όπως ισχυρίστηκε η κόρη του, Natalie, στο SWNS «Μια μέρα ο αδερφός μου, Daniel, είχε πάει με τον πατέρα μου για ακτινοθεραπεία. Καθώς γύριζαν στο σπίτι, ο πατέρας μου είπε πως πάντα ήθελε να πάει ξανά σε ταξίδια. Έτσι, μεταξύ σοβαρού και αστείου, τον ρώτησε αν θα μπορούσε να στείλει το πόδι του γύρω από το κόσμο», προσθέτοντας πως «κοντέψαμε να μη το κάνουμε αλλά σκεφτήκαμε πως αυτό θα είχε πλάκα. Ήταν σαν να ήταν ακόμη ζωντανός».

Το προσθετικό πόδι, που ο Michael φορούσε για 5 χρόνια, δε κατάφερε να φτάσει στο προορισμό του. Μάλιστα, φαίνεται πως ένας θαλάσσιος βιολόγος βρήκε το προσθετικό πόδι μόλις 30 μίλια μακριά, στο Weston-super-Mare, μια παραθαλάσσια πόλη στην Αγγλία.


Από ότι φαίνεται, το προσθετικό πόδι είχε τη δική του ζωή.

Η Denning, η οποία είχε αφήσει σημείωμα πάνω στο πόδι, μετά από αυτό το γεγονός ανέφερε πως «δε πίστευα πως θα άκουγα για το πόδι τόσο σύντομα, αλλά όταν ο αδερφός μου, μου έστειλε μήνυμα πως αυτό βρέθηκε, ξαφνιάστηκα».

Το πόδι του Michael Harris ακρωτηριάστηκε το 2017, μετά από κάποια προβλήματα κυκλοφορίας. Ο ίδιος, είχε περάσει 20 χρόνια στο εμπορικό ναυτικό. Τα παιδιά του Μάικλ έχουν ενθουσιαστεί με αυτό το ταξίδι – και ελπίζουν ότι κάποιος θα τολμήσει να πάρει το πόδι μαζί του στην Ίμπιζα.

«Αν κάποιος θέλει να το πάρει από το Weston και να το μεταφέρει κατευθείαν στην Ίμπιζα, θα ήταν υπέροχο», λέει η Denning. «Έχουμε αποφασίσει πως ό,τι και αν γίνει, εμείς σίγουρα θα επισκεφθούμε την Ίμπιζα με το προσθετικό πόδι, γιατί αυτό θα είναι ξεκαρδιστικό».

Ο Michael δεν είναι ο πρώτος άνθρωπος που κάνει μια τόσο ασυνήθιστη τελευταία επιθυμία. Το 2021, μια προγιαγιά, η Catarina Orduña Pérez, είχε μια ενδιαφέρουσα επιθυμία για τον τάφο της: ήθελε ένα άγαλμα πέους ύψους 2,5 μέτρων και βάρους σχεδόν 600 κιλών. Στο Τέξας, η 81χρονη Jodie Perryman, έφτιαξε πίνακες Ouija (πίνακας με τον οποίο μπορεί κανείς να καλέσει πνεύματα) και ζήτησε να μοιραστούν σε όλους τους καλεσμένους της κηδείας της.