Με μεγάλη ένταση άρχισε και πάλι η χιονόπτωση στην περιοχή του Παρισιού, αναγκάζοντας τις αρχές να κλείσουν το αεροδρόμιο Ορλί και προκαλώντας  μεγάλες καθυστερήσεις στα δρομολόγια των αστικών και σιδηροδρομικών συγκοινωνιών.

Το αεροδρόμιο του Ορλί παραμένει κλειστό σήμερα το πρωί λόγω της ισχυρής χιονόπτωσης. Έπεσε χιόνι που έφτασε τα 10 εκατοστά μέσα σε μισή ώρα και η πρόσβαση στο αεροδρόμιο είναι πολύ δύσκολη.

Στο άλλο μεγάλο αεροδρόμιο της γαλλικής πρωτεύουσας, το Ρουασί Σαρλ ντε Γκολ, οι πίστες είναι ανοικτές και σε πλήρη λειτουργία. Ωστόσο χτες το 40% των πτήσεων ακυρώθηκε και 3.000 ταξιδιώτες διανυκτέρευσαν στους διαδρόμους του.

Το χιόνι προκαλεί από το Σάββατο μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία των περισσότερων ευρωπαϊκών αεροδρομίων κυρίως της Γαλλίας, του Βελγίου, της Γερμανίας και της Βρετανίας.

Στους δρόμους της περιοχής του Παρισιού η τροχαία απαγόρευσε την κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων λόγω της ολισθηρότητας του οδικού δικτύου από τον παγετό. Η απαγόρευση αφορά τα φορτηγά που μεταφέρουν εμπορεύματα με μικτό βάρος άνω των 7,5 τόνων και φορτηγά που μεταφέρουν επικίνδυνα υλικά με μικτό βάρος άνω των 3,5 τόνων.

Στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης σχεδόν 300 πτήσεις ακυρώθηκαν σήμερα το πρωί λόγω του κύματος ψύχους που έχει αποδιοργανώσει όλη την εναέρια κυκλοφορία στην Ευρώπη. «Οι πίστες είναι ανοικτές και δεν πέφτει χιόνι επί του παρόντος», δήλωσε εκπρόσωπος του μεγαλύτερου αεροδρομίου της Γερμανίας στα δυτικά της χώρας, σημειώνοντας ωστόσο πως αναμένεται χιονόπτωση που θα φτάσει έως τρία εκατοστά μέχρι το απόγευμα.

Την Κυριακή σχεδόν οι μισές από τις 1.329 προγραμματισμένες πτήσεις από τη Φρανκφούρτη ακυρώθηκαν κυρίως γιατί είχαν κλείσει και άλλα αεροδρόμια της Ευρώπης.

Εκατοντάδες επιβάτες πέρασαν τη νύχτα σε ράτζα στο αεροδρόμιο, περιμένοντας τις πτήσεις τους.

Η εταιρία γερμανικών σιδηροδρόμων, η Deutsche Bahn, είχε επίσης πολλές καθυστερήσεις στα δρομολόγια της σήμερα το πρωί.