Νέα πολύ σοβαρά προβλήματα στις συγκοινωνίες έχουν προκαλέσει για ακόμα μία φορά στη Βρετανία οι πυκνές χιονοπτώσεις και οι χαμηλές θερμοκρασίες. Πολλές πτήσεις έχουν ακυρωθεί από αεροδρόμια της Σκωτίας, της Βόρειας Ιρλανδίας και της βόρειας Αγγλίας, καθώς και από τα αεροδρόμια του Λονδίνο.

Παράλληλα, η κακοκαιρία έχει ήδη σκοτώσει δύο άτομα στην Ιταλία, ενώ χιλιάδες είναι οι ταξιδιώτες που παραμένουν εγκλωβισμένοι στα αεροδρόμια. Στην Ιταλία δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους λόγω της κακοκαιρίας. Στη Φλωρεντία εκατοντάδες επιβάτες έμειναν αποκλεισμένοι καθώς τα τρένα κόλλησαν στο χιόνι.

Χαμηλές είναι οι θερμοκρασίες και στην Ιρλανδία με την θερμοκρασία να βρίσκεται στο -8. Η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας κάνει λόγο για τη χειρότερη κακοκαιρία των τελευταίων 25 ετών.

Παρόμοια είναι η κατάσταση στη Γερμανία. Μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζει το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης όπου ακυρώθηκαν 80 πτήσεις.

Χειρότερη είναι η κατάσταση και στο αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ όπου ακυρώθηκαν 250 πτήσεις.

Στο Βέλγιο εκατοντάδες οδηγοί φορτηγών αναγκάστηκαν να διανυκτερεύσουν στα οχήματά τους, καθώς οι αρχές απαγόρευσαν στα οχήματα βάρους άνω των επτά τόνων να ταξιδεύουν στους παγωμένους δρόμους.

Έντονες είναι οι χιονοπτώσεις στη Βουλγαρία με το χιόνι να φτάνει στο ένα μέτρο.