Ένταση επικράτησε στην κηδεία του Κούρδου τραγουδιστή Μιρ Περβέρ που δολοφονήθηκε στο Παρίσι, καθώς η Αστυνομία της Τουρκίας έκανε χρήση χημικών και πλαστικών σφαιρών, ώστε να διαλύσει τους παρευρισκόμενους.

Έτσι, οι δρόμοι που οδηγούσαν στο χωριό όπου ενταφιάστηκε είχαν αποκλειστεί από αστυνομικούς που εμπόδισαν πολλές ομάδες προσώπων –μεταξύ των οποίων, βουλευτές του φιλοκουρδικού κόμματος HDP και άτομα που δήλωναν συγγενείς του– να παραστούν στην κηδεία.

Βίντεο που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης και προβλήθηκαν από κουρδόφωνα μέσα ενημέρωσης δείχνουν μία από αυτές τις ομάδες να έχει μπλοκαριστεί από αστυνομικούς.

Οι δυνάμεις ασφαλείας εκτόξευσαν δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες για να διαλύσουν το πλήθος, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου και τα πλάνα που γυρίστηκαν επί τόπου. Χρησιμοποιήθηκε επίσης νερό υπό πίεση ενώ κάποιοι άνδρες, δυσαρεστημένοι επειδή δεν μπορούσαν να παραστούν στην κηδεία, απάντησαν ρίχνοντας πέτρες.

Μάλιστα, πληροφορίες από διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν ότι τουρκικές αρχές δεν ήθελαν να θεωρεί η ταφή αντικυβερνητική διαμαρτυρία, καθώς πλησιάζουν εκλογές στην Τουρκία και το κόμμα του Ερντογάν που επιδιώκει αυτοδυναμία και έχει εναντιωθεί προς τα αιτήματα των Κούρδων, να μη θέλει «να δείξει ανοχή σε καμία περίσταση».