Θερμοκρασίες υπό το μηδέν επικρατούν στην Αλβανία, προκαλώντας σημαντικά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στο εθνικό και το επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα παρουσιάστηκαν στη νότια και νοτιοανατολική Αλβανία, ενώ η τροχαία απαγόρευσε την κυκλοφορία των οχημάτων χωρίς τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στις περιοχές Κούκες και Κορυτσά.

Με δυσκολία διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων στους οδικούς άξονες που συνδέουν το Κούκες με περιφερειακά κέντρα, ενώ οι χαμηλές θερμοκρασίες προκαλούν, σε αρκετές περιπτώσεις, παγετό.

Στον οδικό άξονα που συνδέει το Κούκες με τα Τίρανα τα οχήματα κινούνται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Η χιονόπτωση στη Σόφια όπως και στις περιφέρειες του Κιούστεντιλ, του Πλόβντιβ, του Σμόλιαν, καθώς και στο μεγαλύτερο μέρος της δυτικής και νοτιοδυτικής Βουλγαρίας αναμένεται ότι θα ενταθεί.

Σύμφωνα με το Μετεωρολογικό Ινστιτούτο της χώρας τα καιρικά φαινόμενα θα ενταθούν από το απόγευμα και θα σημειωθεί χιονόπτωση σε όλη τη χώρα. Στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας η χιονόπτωση αναμένεται ότι θα είναι μικρότερης κλίμακας.

Αύριο αναμένεται ότι θα σημειωθούν σποραδικές χιονοπτώσεις και τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν κυρίως στα δυτικά της χώρας, ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθούν έντονες βροχοπτώσεις και να υπάρξει άνοδος της θερμοκρασίας.

Στη Ρουμανία, η Εθνική Υπηρεσία Μετεωρολογίας εισήγαγε «κίτρινο κωδικό» προειδοποίησης για έντονες χιονοπτώσεις σε έξι περιφέρειες της χώρας, κυρίως στα νοτιοανατολικά.

Στις περιφέρειες της Κονστάντζα, της Τουλτσέα, του Καλαράσι και της Ντομπρογκέα αναμένεται να εκδηλωθούν έντονες χιονοπτώσεις, ενώ η ταχύτητα των ανέμων θα ξεπερνά τα 60 χλμ./ανά ώρα.

Στη Σλοβενία, οι μετεωρολόγοι αναμένουν χιονοπτώσεις κυρίως στα δυτικά της χώρας, σήμερα και αύριο, ενώ οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από -6 έως -3 βαθμούς Κελσίου.