Σε μια τεράστια γκάφα υπέπεσε ο Λευκός Οίκος, αφού έκανε tweet που επαινούσε προσωπικά τον Τζο Μπάιντεν για αυξήσεις στις συντάξεις, κάτι που πήρε πίσω γρήγορα κατεβάζοντας την ανάρτηση, αφού τα παραπάνω χρήματα δόθηκαν από νόμο που είχε περάσει ο Νίξον.

«Η αύξηση των συντάξεων γήρατος είναι η σημαντικότερη των δέκα τελευταίων ετών χάρη στον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν», ανέφερε η ανάρτηση αυτή, στον επίσημο λογαριασμό του Λευκού Οίκου.

Στη συνέχεια όμως προστέθηκε μια διευκρίνιση: ότι οι συντάξεις συνδέονται με τον πληθωρισμό, με βάση έναν νόμο που επικυρώθηκε το 1972, από τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο Ρίτσαρντ Νίξον.

Η αρχική ανάρτηση, που κατόπιν αποσύρθηκε, «δεν ήταν πλήρης», παραδέχτηκε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Σημειώνεται, πως οι «υποσημειώσεις» στο Twitter συντάσσονται από ανεξάρτητους χρήστες του προγράμματος Birdwatch και προστίθενται στο αρχικό μήνυμα εάν κριθούν «χρήσιμες» από πολλά άτομα. «Ο αλγόριθμος λαμβάνει υπόψη του όχι μόνο τον αριθμό των χρηστών που θεωρούν την υποσημείωση χρήσιμη ή όχι αλλά επίσης και το αν τα πρόσωπα αυτά αντιπροσωπεύουν διαφορετικές απόψεις», εξήγησε το Twitter σε μια ανακοίνωση του στις 6 Οκτωβρίου, όταν ξεκίνησε αυτό το πρόγραμμα στις ΗΠΑ.

«Το σύστημα των υποσημειώσεων της κοινότητας είναι υπέροχο» αντέδρασε ο Έλον Μασκ, ο νέος ιδιοκτήτης της πλατφόρμας, απαντώντας σε έναν χρήστη. «Στόχος μας είναι να κάνουμε το Twitter την πιο αξιόπιστη πηγή πληροφόρησης στη Γη, όποια και αν είναι η πολιτική τοποθέτηση του καθενός», πρόσθεσε.