Τρόμος επικράτησε σε πτήση που βρέθηκε ανοιχτά της Βραζιλίας και είχε ξεκινήσει από την Ισπανία με προορισμό το Μπουένος Άιρες, καθώς το αεροπλάνο έπεσε σε κενό αέρος και από τις αναταράξεις τραυματίστηκαν σοβαρά τρία άτομα.

Σύμφωνα με την dailymail.co.uk, το περιστατικό έγινε σε πτήση AR1133 της Aerolíneas Argentinas η οποία απογειώθηκε στις 8.21 μ.μ. της 18ης Οκτωβρίου από τη Μαδρίτη με 271 επιβάτες και 13 μέλη του πληρώματος.

Κατά τη διάρκεια της πτήσης το αεροσκάφος έπεσε σε κενό αέρος με αποτέλεσμα να επικρατήσει πανικός ανάμεσα στους επιβάτες ενώ αντικείμενα άρχισαν να εκσφενδονίζονται καθώς άνοιξαν τα ντουλάπια όπου είχαν τοποθετήσει οι επιβάτες τις αποσκευές τους.

Η εταιρεία δήλωσε ότι κατά τη στιγμή των αναταράξεων, οι πινακίδες με τις ζώνες ασφαλείας ήταν αναμμένες και είχε γίνει σχετική ανακοίνωση.

Όμως κάποιοι επιβάτες που έψαχναν τις ζώνες ασφαλείας ή όσοι δεν ήταν δεμένοι εκείνη τη στιγμή βρέθηκαν στον αέρα και κάποιοι από αυτούς χτύπησαν στο ταβάνι, λόγω των αναταράξεων.

Τουλάχιστον 12 άτομα τραυματίστηκαν και τρία από αυτά μεταφέρθηκαν αργότερα στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα. Ένας άνθρωπος έσπασε τη μύτη του, σύμφωνα με την γερμανική Bild.

Επίσης, μιλώντας στην εφημερίδα El Pais, ο επιβάτης Άντριαν Τόρες δήλωσε: «Είχαμε πετάξει περίπου επτά ώρες και σχεδόν όλοι μας κοιμηθήκαμε, επειδή εκείνη την ώρα ήταν σχεδόν τρεις στην Ισπανία. Το αεροπλάνο άρχισε να τραντάζεται πολύ και είπα στους συναδέλφους μου, “πολλές αναταράξεις, προσδεθείτε”».

«Καθώς έψαχνα τη ζώνη ασφαλείας μου, το αεροπλάνο αντιμετώπισε έντονες αναταράξεις» πρόσθεσε και εξήγησε ότι τότε το αεροπλάνο έχασε πολύ απότομα ύψος και ο ίδιος χτύπησε στο ταβάνι, αφήνοντάς του μια μικρή μελανιά.